Огласна табла
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Судија Кнежевић у пробраном друштву

Млади арбитар из Ужица по оценама стручњака најбоље делио правду у Јеревану.

У Јерменији је завршен шампионат Европе у боксу за омладинце. Србија је освојила две медаље. Сањи Митић је припала бронза у категорији до 50 килограма, а Драгана Јовановић је постала вицешампионка.

Првенство у Јеревану је била добра прилика за младог српског судију Александра Кнежевића (35) да још једном стане у ред с најбољима на Старом континенту. После само седам година активног суђења у рингу, млади правник из Ужица је показао да Србија не треба да брине за будућност. Околности у којима се одвијао шампионат ишле су му наруку. У великом финалу је бриљантним одлукама потврдио да с правом спада међу најцењенијим боксерским судијама. За само две године, од стицања звања међународног арбира, прошао је озбиљне спортске тренутке.

– Пре две године на Балканском првенству у Загребу стекао сам звање међународног судије са једном звездицом. Те исте године на Европском првенству за млађе сениоре у Поречу већ сам имао две. Годинама редовно судим Боксерску лигу Србије као и Регионалну лигу и државна првенства, где такође стичем огромно искуство. Посебно сам поносан на то да сам судио на чак три Европска шампионата, у Поречу (2021), у Монтесилвану у Италији прошле године и овом у Јерменији.

Кнежевић је у Јеревану био један од ретких који су судили у два финала.

– Циљ је да још више напредујем и да што боље представљам Србију. Озбиљно сам схватио све обавезе. Трудим се да пратим савремене трендове у боксу. Сви добро знамо да је наша земља некада имала велике мајсторе у рингу, сада се бокс кроз Регионалну лигу враћа на велика врата. Повратак на старе стазе није ни лак ни једноставан. Потребно је и време и много труда и стрпљења.

Не тако давно Данило Ивановић, Сретен Јабучанин, Александар Сарић, Марко Ђуричић, Андрија Јанковић, Радослав Милетић.., били су међу најцењенијим судијама. Данас њиховим стазама иду нови млади и врло образовни људи. Кнежевић је један од њих. Када изађе на ринг, плени ведрином. Финим порукама се труди да испоштује сваког борца међу конопцима. Да буде тачан, одмерен и правичан. Јер, поверење које му је најпре указао Боксерски савез Србије, укључује и не мали ризик. Али, Кнежевић на зналачки начин представља српски бокс у Европи и свету.

Један од најбољих судија у Европи: Александар Кнежевић (Фото лична архива)

Извор: Политика/Драган Тодоровић 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА