ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Sud zabranio licitaciju Valjaonice bakra Sevojna

Iako je privredno društvo “Kappa Star Limited”, iz koje stoji domaći privrednik Nebojša Šaranović, objavilo oglas za kupovinu 100 posto akcija Valjaonice bakra Sevojno u postupku javnog nadmetanja za 20. avgust, ovaj postupak moraće da se odloži jer je Privredni sud u Užicu doneo meru, kojom zabranjuje ovu transakciju.

Istu odluku je doneo i Okružni sud u Nikoziji i to po zahtevu kompanije “Ist point metals”, pa će ova transakcija, kojom je trebalo da “Kappa Star Limited” namiri potraživanje duga od njih, prodajom 643.356 akcija za 12,7 miliona evra, koje je izdalo AD “Valjaonica bakra Sevojno.

To praktično znači da “Kappa Star Limited” neće moći na ovaj način da se namiri dug od tri miliona evra od kiparske kompanije “Ist point metals” (EPM), koja je i stopostotni vlasnik Valjaonice bakra u Sevojnu, iako je kao obezbeđenje tog potraživanja stavljena zaloga na sve akcije srpske fabrike.

Prema nalogu Privrednog suda u Užicu izvršni poverilac, odnosno “Ist point metals”, u narednih 30 dana treba da pokrene parnični postupak kako bi opravdao ovako donetu privremenu meru.

Inače, u Valjaonici bakra Sevojno zaposleno je oko 1200 radnika.

Izvor: Blic

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику