ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Subvencije za mere energetske efikasnosti na kućama u četvrtoj zoni i u stambenim zgardama na području grada

“Danas je objavljen javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama u IV zoni i zgradama za kolektivno stanovanje na celoj teritoriji grada Užica”, saopštila je Nada Jovičić gradska većnica za zaštitu životne sredine i turizam.

Ona je podsetila da je Grad Užice za ovu namenu dobio 9 miliona dinara od Ministarstva rudarstva i energetike i iz svog budžeta izdvojio 9 miliona, tako da je ukupna vrednost sredstava za subvencionisanje mera energetske efikasnosti 18 miliona dinara.

“Za meru nabavke i ugradnje materija za termičku izolaciju spoljnih zidova porodičnih kuća  planirano je 2,4 miliona dinara. Za ugradnju stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima za građane koji su vlasnici porodičnih kuća u IV zoni stanovanja planirano je 3,1 miliona dinara, za vlasnike stanova u gradu 9 miliona dinara kao i za kotlove na gas 3,5 miliona dinara.”

Ipak, dodaje gradska većnica, ovaj konkurs u velikoj meri razlikuje se od prethodnog gradskog, u smislu da građani ovog puta moraju da izaberu izvođača radova koji se nalazi na listi izabranih privrednih subjekata grada Užica.

“Sama lista se nalazi na zvaničnom sajtu grada Užica i naći će se u dokumentaciji koju građani preuzimaju u okviru javnog poziva koji je otvoren do 6. septembra, nakon čega će komisija ustanoviti koji od objekata koji konkurišu imaju pravo na subvencije. Javnim pozivom je planirano da sve radove privredni subjekti na izabranim objektima izvrše do 15. novembra ove godine. Pravo da konkurišu za subvencije, imaju kao i do sada, svi sugrađani koji su izvršili legalizaciju svojih objekata, platili zaostale poreske obaveze, da su vlasnici tog objekta i da u istom žive.”

Treba naglasiti i da četvrta zona stanovanja podrazumeva sva sela na teritoriji grada Užica i deo Gradske opštine Sevojno. Visina povraćaja sredstava ista je kao u prethodnom pozivu, po objektu 120 hiljada dinara za termoizolaciju, 80 hiljada za stolariju kako u porodičnim kućama tako i u stanovima i 70 hiljada dinara za kotlove na gas. Na subvencionisanu nabavku kotlova na gas  pravo imaju samo građani IV zone. Svaki vlasnik stana pojedinačno konkuriše, ne radi se o stambenim zajednicama već o stanovima pojedinačno.

Sve informacije vezano za javni poziv i detalje zainteresovani mogu dobiti preko naznačene mejl adrese u javnom pozivu ili na broj telefona Odeljenja za zaštitu životne sredine 031 592 421. Informacije takođe možete dobiti i lično u Odeljenju za zaštitu životne sredine.

Javni poziv možete pogledati OVDE.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић