Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Studenti velikog srca iz Užica ni ove godine nisu zaboravili ugrožene mališane

Užice – Veliko srce u grudima studenata Pedagoškog fakulteta iz Užica kuca i ove godine. Nisu zaboravili mališane koji zbog situacije u kojoj se nalaze, neće dobiti svoj novogodišnji paketić i odlučili su da upravo oni budu ti koji će im ulepšati predstojeće dane, piše agencija RINA.

Već četvrti put USPEF organizuje akciju „Budi i ti nečiji Deda Mraz“ u okviru koje se prikupljaju slatkiši od kojih se prave pokloni za užičku decu slabijeg materijalnog statusa, decu sa smetnjama u razvoju, decu koja praznike provode u bolnici i decu na Kosmetu.

„U vrtićima, školama i marketima postavljene su korpe u kojima se skupljaju slatkiši, a onda ih darujemo deci. Ono što nas raduje jeste veliki odaziv naših sugrađana, tako da ćemo i ove godine obradovati na stotine mališana. U akciju su se uključila i preduzeća iz Užica, što nam dosta znači. Prošle godine uspeli smo da napravimo preko 400 paketića, a očekujemo da će sad broj biti još veći“, rekla je za RINU, Anđelija Jovanović predsednik Udruženja studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu.

U sklopu akcije organizovan je humanitarni bazar na Trgu partizana u Užicu, tako da će i na ovaj način svi građani moći da učestvuju i budu humani. Na prodaju su ponućeni ukrasi, čestitke i majice, a za uzvrat nije čak potrebno dati novac, već mogu proći i – slatkiši.

 

Humanitarni bazar u Užicu, foto: RINA

„Usled teške epidemiološke situcaije, morali smo da otkažemo pojedine manifestacije i organizujemo samo bazar na otvorenom, ali odziv je i pored otežanih okolnosti ipak zadovoljavajući. Školovali smo se da brinemo o deci, stoga ne biramo načine da to sprovedemo i u praksi. Njihov osmeh nema cenu i zato ulažemo velike napore u ovu akciju“, rekla je Anđelija.

Tradicija je da mališanima novogodišnje paketiće podeli Deda Mraz i to je kruna ove akcije, ipak zbog trenutne situacije u Užicu, studenti još uvek razmatraju kako će organizovati ovogodišnji susret – da sa jedne strane obraduju decu, ali i ne ugroze ničije zdravlje.

GZS/ RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Уводи се забрана претицања за камионе на ауто-путу?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове радионице у СтаПарку током викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад унуци засуку рукаве и прабаби исцепају дрва за зиму

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА