OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Studenti su naša budućnost, poručila je gradonačelnica užičkim akademcima

Na inicijativu studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija upriličen je sastanak, kome su pored gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević i člana Gradskog veća za obrazovanje Ratka Trmčića prisustvovali predstavnici studenata svih devet studijskih programa Akademije.

Kako do boljih uslova za studiranje i što kvalitetnijeg obrazovanja, a po završetku studija i zapošljavanja, samo su neke od tema koje su obeležile susret studenata sa gradonačelnicom Užica.

“Studenti su naša budućnost i daćemo sve kako bi se ova dobra saradnja između Grada i visokoškolskih obrazovnih ustanova nastavila. Na današnjem sastanku otvorili smo mnogo tema i nadam se da su studenti zadovoljni odgovorima koje su  dobili. Jedna snažna ruka i energija je pružena od strane Grada, na studentima je da nam pokažu inicijativu, daju ideje, a mi smo tu da pomognemo i podržimo ono što studenti od nas traže”, istakla je gradonačelnica.

Jelena Papić studetkinja master studija Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija zadovoljna jer su im kako je istakla predstavnici Grada izašli u susret i pružili priliku da govore o svojim problemima, inicijativama i projektima koje realizuju.

“Bitno je da Grad zadrži mlade ljude da ovde studiraju, ali i da privuče studente sa strane. Takođe, važno je prepoznati potrebe studenata podržavati ih, pa očekujemo da će Grad  podržati mlade u njihovim projektima”.

Milkica Gačić predsednica studentskog parlamenta Akademije govorila je o projektima čija rtealizacija je u toku, a za koje očekuju podršku Grada.

“Jedan od projekata koje smo radili je izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom na stepeništu Akademije, a drugi se odnosi na tradicionalnu akciju  “Užice za Kosmet.” Nadamo se i uspešnoj saradnji između studenata, predstavnika 9 studijskih programa i Gradskih većnika što će pomoći studentima prilikom sticanja stručne prakse, a kasnije i u pronalaženju radnih mesta”.

Studenti će imati podršku za realizaciju svojih projekata kao i do sada, a na njima je da se svojim inicijativama što aktivnije uključe i u sve ostale oblasti, zaključak je ovog veoma važnog sastanka. Zahvaljujući pre svega realizaciji strateških projekata u narednom periodu očekuje se i otvaranje novih radnih mesta, a sve sa ciljem da studenti ostanu u ovom gradu, u njemu zasnuju svoje porodice i stečenim znanjem sami utiču na njegov dalji razvoj.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla