13.5 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

STUDENTI POMAŽU DESPOTU LAZIĆU

ROJAL
Studenti ovdašnje Visoke poslovno-tehničke škole su u Gradskom kulturnom centru organizovali humanitarno veče za devetogodišnjeg Despota Lazića iz Bajine Bašte, obolelog od bulozne epidermolize. Za mesečnu terapiju protiv ove retke i neizlečive bolesti kože potrebno je 3.000 evra.

Parlament naše škole odlučan je u nameri da humanitarne aktivnosti budu stalne. Zato su ovde i u Gradskom kulturnom centru postavljene kutije u koje je moguće ubaciti novčane priloge, a mi ćemo tokom ovog meseca organizovati još dve ili tri humanitarne akcije – objašnjava Aleksandar Kostić (22), student druge godine koji je, zajedno sa kolegom Stefanom Kamberovićem, bio zadužen za organizaciju humanitarne žurke.

Despot Lazić, podsetimo, gotovo da ne izlazi iz kuće jer mu bolest stvara otvorene rane. Zato učiteljica dolazi kod njega, pa mališan uči u trenucima kada bol makar na trenutak utihne, a prinuđen je da koristi specijalne gaze i flastere iz inostranstva. Iako njegovi roditelji nemaju stalno zaposlenje, ipak uspevaju da sve svoje snage usmere u lečenje mlađeg sina…

– Despotovo stanje varira i trenutno je veoma loše. Bole ga rane, jednjak i oči, ali se nadamo da će uskoro doći do poboljšanja – kaže nam njegova majka Sofija Lazić, na čije ime je otvoren namenski račun kod Poštanske štedionice broj 200 80225750 45.

Izvor: www.novosti.rs/N. Janković

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla