Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

Stravični detalji tragedije u Čajetini: Pošli su na noćno kupanje, preskočili ogradu a onda je Milan (23) skočio u vodu i nije isplivao!

Milan S. (23) iz sela Šljivovica kod Užica utopio se na noćnom kupanju u bazenu Mušvete, ušao sa društvom u objekat koji je bio zatvoren

Milan S. (23) iz sela Šljivovica kod Užica utopio se na kupalištu Mušvete na Zlatiboru. Milan je stradao kada je otišao sa društvom na noćno kupanje na otvorenom bazenu na pregrađenom planinskom potoku koji je bio zatvoren za posetioce.

Nesreća koja je u crno zavila njegovu porodicu u selu Šljivovica, majku, dve mlađe sestrice i babu, dogodila se u sredu sat pred ponoć.

Kobni skok

– Po mraku su otišli na kupalište. Milan je dva-tri puta skakao u vodu, a kada je skočio i četvrt put, drugari koji su navodno s njim bili u vodi pojavili su se na površini, a njega nije bilo nigde – pričali su juče kroz suze meštani Šljivovice.

Koji sekund kasnije, Milana i dalje nije bilo na površini.

– Njegovi drugari započeli su dramatičnu potragu za njim, dozivali ga, zaranjali u crnu mutnu vodu koja je na tom mestu duboka oko dva i po metra, sve je bilo uzalud, njihovog druga i prijatelja nije bilo – kažu naši sagovornici.

Ubrzo su pozvali i policiju, na mesto nesreće brzo je stigla patrola, a uskoro i vatrogasci-spasioci.

– I pored svih napora, Milana nisu uspeli da nađu. Tek ujutru, kada su u mutnu i prilično hladnu vodu kupališta zaronili ronioci Žandarmerije, u plivalištu površine četrdesetak sa 30 metara, nađeno je telo nesrećnog mladića – kaže naš izvor blizak istrazi.

 

Kako je grupa mladića i devojaka u kojoj je bio i nesrećni Milan ušla na kupalište, danas se nije znalo.
– Mogli su da preskoče rampu na ulazu ili da prođu kroz prostor pored same rampe. Mogli su i da preskoče ogradu od pletene žice postavljenu oko kupališta, visoku tek 1,20 metara. Na toj ogradi postavljenoj oko bazena na nekim mestima vide se tragovi preskakanja odranije, na drugim mestima, kao recimo na mestu gde se potok uliva u kupalište, ograda nije ni postavljena – pričaju meštani.

U Mesnoj zajednici Čajetina, koja je vlasnik kupališta, juče su nam rekli da kupalište ove sezone zbog lošeg vremena i hladne vode nije radilo nijednog dana, da je i u noći između srede i četvrtka, kao i obično, rampa na ulazu u kupalište bila spuštena, svetla pogašena i da kupalište nije bilo u funkciji. Kako smo saznali, za ovu godinu nije ni potpisan ugovor o izdavanju kupališta trećim licima.

Selo Šljivovica ispod Zlatibora, iz koga je nesrećni mladić, juče potresla teška tragedija.

Zla sudbina

– Milanu je pre osam godina, nesrećnim slučajem, na građevini poginuo otac. Milanova majka junački se, kao lavica, borila da odgaji decu, Milana i dve njegove mlađe sestrice, i evo šta se sad desi. Tuga, strahota, žao nam je deteta, njegove majke, sestrica – kroz suze su juče pričale komšije porodice i dodale:

– I Milan i njegova majka su radili, uglavnom kod privatnika, da prehrane porodicu, trudili se i trčali koliko su mogli.

U Milanovoj kući juče po podne nije bilo nikoga. Na mestu gde se Milan utopio došla su dvojica njegovih drugara. Očiju punih suza dočekali su vest da je telo njihovog prijatelja nađeno u vodi, na dva i po metra dubine. Tužilaštvo je, kako saznajemo, naložilo obdukciju tela nesrećnog mladića.

Izvor: Kurir.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kulturno nasleđe – osnova za unapređenje međunarodne saradnje (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 17. februara do 23. februara pojačana kontrola u saobraćaju

Oglasna Tabla

Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

Oglasna Tabla

Više sredstava za infrastrukturne projekte

Oglasna Tabla

Zlatibor na međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Oglasna Tabla

Mališani iz Požege pronašli novčanik pun para i prijavili, ali nisu znali da su pare lažne

Oglasna Tabla

Sporazum ministartsva i ASS: Atletika ponovo u školama

Oglasna Tabla

Ako ovo zasadite, sigurno ćete profitirati

Oglasna Tabla

Ručak za desetku: Krompir sa kobasicama iz rerne (VIDEO)

Oglasna Tabla