OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Страховито олујно невреме погодило ужички крај, на најјачем удару нашло се село Буар

Ужице – Јако олујно невреме јуче током послеподневних сати погодило је ужички крај, а град величине ораха опостушио воћњаке у селу Буар.

https://fb.watch/dU2qROeXaQ/

Највише су страдали малињаци, јер се у овом ппериоду већ захуктала верба црвеног злата.

„Црни облици надвили су се над селом, у даљини су се чуле противградне ракете. Надали смо се киши која би натопила жедну земљу, али баш током брања малина засуо нас је силовит град. Све је око нас за пар минтута обелело, гајбице које смо набрали биле су пуне леда. Причињена је велика материјална штета, а у неким малињацима берба је већ завршена. Тешка је судбина кад вам сваки зарађени динар зависи од више Божије силе. Осигурање ће исплатити штету, али то је као инфузија болеснику. Од зараде нема ништа“, рекао је за РИНУ мештанин овог ужичког села.

Током читавог јуна град прави огромне проблеме воћарима у Западној Србији. Чачак, Ивањица, Ариље, Пожега, а сада и ужички крај претрпели су велике губитке кад су у питању пољопривредне културе. Род малине у појединиим селима скоро је потпуно десеткован. Оно што свим пољопривредницима  улива наду да ће оваквим црним сценаријима ускоро доћи крај, јесте изградња аутоматске противградне станице у Власеници и Вишеграду, јер пракса је показала да се најопаснији градоносни облаци формирају управо на територији Босне и Херцеговине.

„Станица ће бити готова до септембра месеца и она ће штитити читаву Западну Србију од елементарних непогода, што до сада нисмо имали као привилегију. То ће бити највећа тековина нашег друштва, јер ћемо на тај начин да спречимо евентуалне штете које би могле настати у пољопривреди. То је пројекат чија је реализација од кључног значаја, јер ми раније шта год да је долазило из правца БиХ, нисмо могли да се одбранимо, а сада ћемо моћи“, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић током недавне посете Ивањици.

ГЗС/ РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla