ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Страховито олујно невреме погодило ужички крај, на најјачем удару нашло се село Буар

Ужице – Јако олујно невреме јуче током послеподневних сати погодило је ужички крај, а град величине ораха опостушио воћњаке у селу Буар.

https://fb.watch/dU2qROeXaQ/

Највише су страдали малињаци, јер се у овом ппериоду већ захуктала верба црвеног злата.

„Црни облици надвили су се над селом, у даљини су се чуле противградне ракете. Надали смо се киши која би натопила жедну земљу, али баш током брања малина засуо нас је силовит град. Све је око нас за пар минтута обелело, гајбице које смо набрали биле су пуне леда. Причињена је велика материјална штета, а у неким малињацима берба је већ завршена. Тешка је судбина кад вам сваки зарађени динар зависи од више Божије силе. Осигурање ће исплатити штету, али то је као инфузија болеснику. Од зараде нема ништа“, рекао је за РИНУ мештанин овог ужичког села.

Током читавог јуна град прави огромне проблеме воћарима у Западној Србији. Чачак, Ивањица, Ариље, Пожега, а сада и ужички крај претрпели су велике губитке кад су у питању пољопривредне културе. Род малине у појединиим селима скоро је потпуно десеткован. Оно што свим пољопривредницима  улива наду да ће оваквим црним сценаријима ускоро доћи крај, јесте изградња аутоматске противградне станице у Власеници и Вишеграду, јер пракса је показала да се најопаснији градоносни облаци формирају управо на територији Босне и Херцеговине.

„Станица ће бити готова до септембра месеца и она ће штитити читаву Западну Србију од елементарних непогода, што до сада нисмо имали као привилегију. То ће бити највећа тековина нашег друштва, јер ћемо на тај начин да спречимо евентуалне штете које би могле настати у пољопривреди. То је пројекат чија је реализација од кључног значаја, јер ми раније шта год да је долазило из правца БиХ, нисмо могли да се одбранимо, а сада ћемо моћи“, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић током недавне посете Ивањици.

ГЗС/ РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА