ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

Стопића пећина наставља да оправдава звање најпосећенијег спелеолошког објекта у Србији. Летос је у лепоти бигрених када, подземног водопада и пећинског накита уживало преко 30.000 посетилаца.

– Овегодине смо имали велики број туриста који су први пут посетили Стопића пећину, али и много оних који су поновили обилазак наше спелеолошке лепотице.
Разлог њихове поновне посете је што се у ову пећину константно улаже, проширују се стазе, отварају нове,тако да увек могу видети нешто ново
 – каже Радојко Јанковић, чувар у Стопића пећини.

Музеј “Старо село“ у Сирогојну посетило је током летњих месеци 14.000 посетилаца, од чега их је 2.000 из иностранства. Током летњих месеци у музеју на отвореном оранизован је велики број догађаја и радионица. Концерт посвећен женској певачкој гупи “Рибашевке“, четврти Фестивал светске музике, изложба филмских плаката “110 година српског играног филма“, радионице заната и вештина, промоције књига и друго само су неки од догађаја који су у музеју окупљали љубитеље културе и традиције. Туристима коју на Златибор долазе из целог света, а Сирогојно им је незаобилазна тачка коју обилазе, посебно су интересанте реконструкције старих заната и обичаја по којима је музеј препознатљив.

Врло посећени летос су били и Гостиље с водопадом, већ годинама омиљена оаза за одмор и уживање у природи, Дино и Авантура парк, центри забаве за целу породицу, и “Ел Пасо сити“, несвакидашњи тематски парк на Водицама. На видиковцима Златибора током целог лета смењивали су се туристи уживајући у несвакидашњим призорима нетакнуте природе, а Водице, Тић поље, Око и Рибница били су избор бројних заљубљеника у златиборске пејзаже.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Негујмо ћирилицу: Одржана конференција “Значај очувања ћирилице у дигиталној ери”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм емоционалне подршке трудницама у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ЈП „Рзав”: Због велике количине лишћа и грања смањен захват из реке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена годишњица Битке на Кадињачи – Историја памти, а Ужице се са поносом сећа хероја Кадињаче

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због јаког снега одмах забрањен пролаз теретним возилима док се наноси не очисте, критично било и преко Кадињаче и Мокре Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ер Србија наредне четири године лети ка 10 дестинација са аеродрома у Краљеву и Нишу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастичног изгледа и још бољег укуса, а и лако се прави (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сутра почиње исплата државне помоћи пензионерима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конзерванси и адитиви на које морамо обратити посебну пажњу

ОГЛАСНА ТАБЛА