ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

С најавом да ће Телеком Србија крајем децембра исплатити дивиденде, грађани који су од 2010. године добили бесплатне акције од државе на рачунима имају око 7.000 динара само од дивиденди, а уколико урачунамо и вредност бесплатних акција на берзи та цифра достиже око 115 евра, односно 13.559 динара.

Будући да је прошло више од 12 година од дана када су скоро сви пунолетни грађани добили деонице од државе, данас се акција многи само сећају – без сазнања о томе да ли су их продали, јесу ли подизали новац од дивиденде, колико би данас могли да имају новца на рачуну и на крају, у којој банци све то могу и да провере.

Права адреса за скоро сва питања је Пошта. Тамо можете проверити да ли, и колико имате бесплатних акција и колико оне вреде. У Пошти можете и да продате акције, а све што је потребно јесте да тражите њихову продају. Потребна вам је само лична карта.

Уколико нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну можете да имате нешто око 100 евра тј. 11.700 динара. Подсетимо, грађани су од 2010. године добили 5 акција Телекома Србија, 31 акцију НИС-а и једну акцију Аеродрома „Никола Тесла“.

Једна акција НИС на Београдској берзи сада вреди 665 динара, а пет колико је сваки грађанин добио пре пуних десет година, укупно 3.325 динара. Акција Аеродрома вреди 1.500 динара, а грађанима је на рачун уплаћено и по 1.700 динара на основу акција Акционарског фонда.

Уколико већ нисте, овај новац можете да подигнете – притом ништа нећете изгубити јер подизањем новца од дивиденди не губите ни право на акције, али ни право на дивиденду које ће компаније исплаћивати у наредним годинама.

Са 22. децембром ове године, и исплатом дивиденде од стране Телеком Србија у вредности од 8,4 динара по акцији, грађани који нису до сада подизали бесплатне акције добијене од државе, на рачунима имају скоро 60 евра, односно 7.034 динара.

Последња исплата дивиденди је била дивиденда НИС-а 22. августа ове године, када је на рачуне легло 30,15 динара по акцији, а пре тога у децембру прошле године када је последњи пут Телеком исплатио дивиденду од 4,42 динара по акцији.

Извор: блиц.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Они су око нас – препознај и номинуј своје хероје за 2024!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гондола од сутра у редовном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова епизода емисије „У загрљају Златибора“ – Црква брвнара у златиборском селу Јабланица (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Превентивни прегледи 21. априла у Дому здравља у Чајетини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сви локални избори истог дана – 2. јуна!

ОГЛАСНА ТАБЛА

33. седница Скупштине града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена масти за три године скочила 160 одсто: Стручњаци откривају у чему је проблем

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локална самоуправа гради нову кућу за Николу и Неду (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Смањени проблеми непрописног паркирања на Златибору захваљујући систему „Око соколово“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА