ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стиже први школски распуст

Јесењи распуст за основце и средњошколце у Србији почеће ове школске године у среду, 8. новембра 2023, а завршиће се у петак, 10. новембра, односно први наредни радни школски дан биће понедељак 13. новембар, што је идеална прилика за породично путовање, продужени викенд на планини, језеру, посету градовима у Србији или у некој од земаља у окружењу.

Ове године 11. новембар, када се обележава Дан примирја, је субота и многи су већ испланирали да викенд искористе за посету популарним дестинацијама, а међу њима се издваја и Златибор.

Најпосећенија планина
У близини Ужица, одмор на нашој најпосећенијој планини Златибору, актуелан је и у понудама туристичких агенција.

Смештај са доручком у луксузним апартманима у близни центра Златибора је за две особе у студију 9.400 динара, док је цена породичног студија 14.440. Постоји више могућности за отплату рата, а приликом резервације плаћа се 30 одсто.

У једном од познатих златиборских хотела, цена до краја године је за стандардну собу са доручком 4.875 динара.

У интернет понудама се издвајају апартмани који имају јесењи попуст, међутим, он не обухвата јесењи распуст, али домаћини нуде друге погодности и међу њима је и бесплатан смештај за децу до 15 година. Цена апартмана са једном или две спаваће собе је 8.630 динара и важи по особи, по ноћењу за полупансион, коришћење СПА центра и оброке са понудом од више врсте јела.

Једна од главних атракција, које треба посетити приликом обиласка ових предела, поред Специјалног резервата Увца и Шарганске осмице, је и језеро Рибница, на свега седам километара удаљености од Златибора.

У понуди је велики број преноћишта, апартмана, кућа, соба које се издају за два, и више дана, а цене су од зависности од комфора, опремљености и удаљености од 15, 20 до 50, 60 и више евра.

Као и сваке године, домаћини очекују да и ове током распуста, уколико временске прилике буду дозвољавале, капацитети буду попуњени.

Дивчибаре

Познато туристичко место које одликује блага планинска клима, богата вегетација и мноштво извора, речица и потока – Дивчибаре, налазе се у близини Ваљева, на планини Маљен, на 980 метара надморске висине. Туристима је занимљив здравствени, спортски и излетнички туризам.

Углавном се апартмани и викендице не издају на краће од два дана, те је мини одмор током јесењег школског распуста идеална прилика за одмор у том крају.

У једној од познатих вила, која се налази и у понуди туристичких агенција, од 8. до 12. новембра, цена по апартману и дану је 65 евра. Цена за студио је 55 евра. Апартмани имају дневне собе са троседом на развлачење, опремљену кухињу, одвојене спаваће собе са француским лежајем. Студио се састоји од собе са једним великим троседом на развлачење, опремљене кухиње, трпезарије и купатила.

У лепо опремљеном коначишту ноћење са доручком је 5.600 динара, а полупансион 6.300 динара.

Боравишна такса са осигурањем је 100 динара по особи по дану за одрасле, за децу од 7 до 15 година је 60 динара. У овом објекту за дете до три године је гратис смештај у заједничком лежају и дечји оброк, деца од три до 12 година имају попуст 50 одсто, а ако је потребан посебан лежај плаћају 30 одсто. Дете које са једном одраслом особом има попуст од 30 одсто. Када је у питању двоје деце до пет година, за једно дете је гратис, док друго има попуст 40 одсто од цене на посебном лежају. У случају двоје деце, једно до три године има гратис, друго дете преко три године на посебном лежају има попуст 30 одсто. Постоји могућност плаћања на рата на више начина.

Смештај се у зависности од опремљености и локације може наћи од 20 до 50 и више евра.

Тара
Једна од најлепших и еколошки најчистијих планина у Србији, Тара, налази се у западном делу Србије, у близини Бајине Баште, и карактерише је нетакнута природа оивичена планинским врховима. Највиши врх Таре је Козји рит који се налази на 1591 метар надморске висине, а најнижа тачка је у Националном парку река Врело, на 234 метара надморске висине.

У хотелу у месту Радмиловац, на надморској висини од 1.025 метара, полупансион по особи је 4.000 динара. Гости хотела не плаћају коришћење паркинга, базена, сауне, теретане и тениских терена. Деца до пет година не плаћају боравак, а деца од 5 до 10 година плаћају 70 одсто од цене уколико користе посебан лежај и храну, 50 одсто од цене уколико користе храну и спавају са једним од родитеља. За друго дете је бесплатан боравак.

Уз доручак и вечеру, смештај у другом луксузном хотелу са понудом супериор соба је 10.200 динара.

За смештај са доручком у хотелу у Бајиној Башти цена у стандардној соби је 3.700 динара, а делукс понуда је 4.350 динара по особи.

Собе и други смештајни капацитети у интернет понуди обухватају велики број ценовника, а најповољнији је за девет евра по ноћењу по особи у месту Гвоздац, у објекту са собама са француским лежајем и једним апартманом са два француска лежаја и 2 кревета самца.

Фрушка гора и Војводина
У јесен је Фрушка Гора један од најлепших и веома посећених дестинација у Србија. У понуди је смештај у хотелима, брвнарама, апартманима или викендицама.

Од категорије и луксуза зависи цена смештаја, а креће се од 30 евра у кући/апартману до 100 и 130, али и више за високо категоризоване капацитете, хотеле са спа и велнес услугама.

Препорука домаћина је шетња релаксирајућим стазама и обилазак манастира, посета Стражилову, Змајевцу, Иришком венцу, Поповици…Постоји 16 фрушкогорских језера, пет водопада и ако сте љубитељ доброг вина можете уживати у доброј понуди винарија.

Осим Фрушке Горе, Војводина може да се похвали градовима који се налазе на мапи незаобилазних дестинација. Популарним и привлачним их чине архитектура, културно-историјске наслеђе, бројне манифестације и гастрономска понуда. Један од најлепших градова је Нови Сад. Најпосећенији је град после Београда. Одмах иза њега следе Суботица, Зрењанин, Сомбор, Апатин, Панчево и други.

Уколико током јесењег распуста одлучите да посетите север земље и дођете у Суботицу и на Палић, препорука за смештај су станови на дан, али и прелепе виле на Палићу. Цене су већ од 20 евра, а на Палићу за дневни боравак од око 1.800 динара.

Метрополе у Европи
Европски градови и излети по Европи, било да је реч о једнодневној или вишедневној посети су посебно актуелни у јесен. Туристичке агенције имају велики избор градова у понуди, једино је потребно уклопити датум поласка и повратка. Цене су повољне, и углавном обухватају путовање аутобусом и услуге туристичких водича, али ту је и смештај у хотелима са доручком.

Рецимо, Беч, без ноћења је 59 евра, а две ноћи од 9. до 11. новембра, аутобусом у хотелу са две звездице је 129 евра.

Солун, две ноћи, аутобусом, са смештајем у хотелу са две и три звездице је 159 евра. Док је Атина од 9. до 14. новембра 199 евра. У питању је шест дана, три ноћи, са смештајем у хотелу са три звездице.

Тоскана, од 9. до 13. новембра, пет дана, две ноћи је по особи од 129 евра. Смештај је у месту Сигна/Монтекантини у хотелу са три звездице.

У Милано током јесењег школског распуста можете отићи већ за 139 евра, аутобусом, у питању је аранжман од пет дана и две ноћи у хотелу.

Рим, шест дана, три ноћи, аутобусом, смештај је у хотелу, а аранжман је од 189 евра.

Извор: Блиц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији данас претежно облачно и хладно време, на планинама снег

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почеле прве уплате 10.000 динара средњошколцима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење система бесплатне правне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град донирао возило за потребе Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело пријављивање осмака за трећи предмет који ће полагати на завршном испиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли ће бити снега за празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број обољења сличних грипу; најугроженија деца до треће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство позвало удружења на састанак о коришћењу буџетских средстава за пољопривреду у 2024. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписани конкурси „Градови у фокусу” и у области уметничке игре и ликовних уметности

ОГЛАСНА ТАБЛА