8.9 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

STIGLE PRVE KABINE ZA GOLD GONDOLU ZLATIBOR

Prvi kontingent kabina koje je opština Čajetina kupila za izgradnju  najduže panoramske gondole na svetu Gold gondole Zlatibor,  dopremljen  je danas iz Francuske. Pet kabina sa po 10 mesta za sedenje, renomiranog franscuskog proizvođača opreme “Pomagalsky”  smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju  na Zlatiboru, gde će sačekati montažu . 

Ovo je prvi kontigent od ukupno 55 kabina koliko će u budućnosti prevoziti turiste vazdušnom trasom od centra Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornika. Kabine  marke Sigma izrađene su po najvišim tehničkim standardima, poseduju držače za skije i bordove i imaju osvetljenje na solarne panele. Kabina čija je širina i visina dva metra teška je 600 kilograma.

Jedna od pristiglih kabina biće izložena kao eksponat u subotu u centru  Zlatibora,  gde će započeti narodna radna akcija za izgradnju Gold gondole Zlatibor. Na zbornom  mestu volontera, iznad pijace, gde je 2015. godine položen kamen temeljac, više hiljada građana Čajetine, Zlatiborskog okruga i cele Srbije imaće prilike da vidi kabinu koja će biti montirana na najveću turističku atrakciju u Srbiji. Prezentacija kabine biće organizovana i za posetioce ovogodišnjeg Sajma turizma koji će biti održan od 22-26.februara u Beogradu.

Narodna radna akcija kojom će početi izgradnja najveće panoramske gondole na svetu „Gold gondole Zlatibor“ počinje u subotu, 11. februara 2017. godine 10 časova.

Opština Čajetina poziva građane Zlatiborskog okruga i sve zainteresovane da se u 10 časova okupe  kod položenog kamena temeljca, iznad pijace u centru Zlatibora, gde će biti podeljen alat i započeti radovi na izgradnji početne stanice Gold gondole. 

Radna akcija koja će se odvijati pod sloganom „Narod gradi gondolu“  okupiće više hiljada volontera ne samo našeg kraja nego i svih naših prijatelja širom Srbije kojima je Zlatibor na srcu i koji žele da najposećenija srpska planina dobije svetsku atrakciju u kojoj će turisti uživati. 

Uz tople napitke, hranu i muziku nadamo se da će uspešno započeti prva gradnja jednog kapitalnog objekta u postitovskoj Jugoslaviji koju će, silom prilika i nebrigom države, graditi sam narod.

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Oglasna Tabla

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla