11.7 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA Uncategorized

STIGAO PEŠKE IZ UŽICA U BEOGRAD, ALI NIJE UŠAO NA SASTANAK

Predsednik Sindikata mašinovođa „Sloga-Srbija Kargo“ Nebojša Dukanac, koji je pre četiri dana u znak protesta krenuo pešice iz Užica, stigao je danas u Beograd.

 Međutim, on se nije pojavio na zakazanom sastanku sa rukovodstvom železničkog reduzeća Srbija kargo.Dukanac je trebalo da održi sastanak sa rukovodstvom Srbija kargo na čelu sa v.d.generalnim direktorom Miroljubom Jevtićem, saopštio je Medija centar Železnica Srbije.

Kamen spoticanja rukovodstva „Srbija karga“ i Dukanca je bilo njegovo negodovanje da, zbog zakonske obaveze, opravda akontacije za prevoz koje je u prethodnom periodu dobijao, na ime troškova dolaska na posao i odlaska sa posla, na relaciji Kraljevo – Užice, koji su mesečno iznosili između 20.000 i 25.000 dinara.

Ta problematika razmotrena je i na sastanku održanom samo nekoliko dana pre njegove protestne šetnje, ali je pitanje troškova njegovog prevoza ostalo tada nerešeno.

Jevtić je, kako je navedeno, sa saradnicima čekao Dukanca u upravi ove kompanije danas u 11:55 sati, kada je i bilo dogovoreno.

Dukanac je došao do poslovne zgrade srpskih železnica, gde ga je dočekalo par fotoreportera, ali na sastanak u Srbija kargu nije došao, niti su razlozi za to poznati rukovodstvu ove kompanije.

U Srbija kargu ističu da su o nameri Dukanca da će u znak protesta pešačiti iz Užica do Beograda bili obavešteni samo sat vremena pre njegovog polaska na put. ž

Dukanac je predsednik Sindikata mašinovođa „Sloga – Srbija Kargo“, koji ima 13 članova, od ukupno 3.294 zaposlenih u železničkoj kompaniji „Srbija kargo“.

„Srbija kargo“ je odmah po saznanju da je Dukanac krenuo peške iz Užica za Beograd, angažovao Zavod za zdravstvenu zaštitu železničara, čiji su ga lekari sa sanitetskim kolima pratili tokom čitavog puta, kako mu zdravstveno stanje i bezbednost ne bi bili ugroženi.

Tokom čitavog puta direktor Sektora za vuču vozova, u kojem radi Dukanac, bio je u kontaktu sa njim i na taj način je Dukanac i najavio dolazak u upravu društva „Srbija kargo 7. jula u 11:55 sati.

Jevtić je prilikom svakog prethodnog dolaska iz Užica za Beograd primio Dukanca i razgovarao sa njim.

Svaki od njegovih zahteva rukovodstvo „Srbija karga“ je razmotrilo i skoro svi su u prethodnom periodu bili i realizovani, navedeno je u saopštenju.

Izvor:Tanjug.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla