Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стицање статуса енергетски угроженог купца

Новом Уредбом о енергетски угроженом купцу („Сл.гласник РС“ бр.137/2022) која је ступила на правну снагу 17. децембра прописани су критеријуми које грађани односно домаћинства, морају да испуне да би имали право да плаћају ниже рачуне за струју, али и за даљинско грејање.

Када је критеријум за стицање статуса енергетски угроженог купца материјални положај, тачно је прописао колико могу да износе максимални месечни приходи, али и површина стана односно куће у којој купац живи. Критеријум о површини куће неће се узимати у обзир за сеоска домаћинства.

Статус енергетски угроженог купца могу да добију и грађани који имају остварено право на социјалну помоћ или дечији додатак или увећани додатак за помоћ и негу другог лица, као и грађани којима је због здравственог стања неопходно свакодневно коришћење апарата или уређаја на струју. Осим права на умањење месечних обавеза плаћања електричне енергије, први пут је омогућено и умањење рачуна за топлотну енергију и то од 40% до 60% рачуна, у зависности од броја чланова домаћинства.

Захтев за стицање статуса енергетски угроженог купца по било ком од наведених основа подноси домаћинство на Обрасцу ЗЕУК1 и и Обрасцу ЗЕУК2 на Писарници Општинске управе општине Чајетина, Александра Карађорђевића 34. Обрасцу су објављени на интернет страници Министарства надлежног за послове енергетике и интернет страници јединице локалне самоуоправе.

За све додатне информације грађани се могу обратити Општинској управи општине Чајетина на број телефона 031/3831-151.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА