Огласна табла
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стефан Товиловић, члан АК „Младост“ из Ужица, најбољи од свих представника из Србије на Првенству Балкана у планинском трчању

На простору скијашког центра Вучје код Никшића, протеклог викенда одржано је јубиларно 15. Првенство Балкана у планинском трчању за сениоре, сениорке, јуниоре и јуниорке које је окупило такмичаре и такмичарке из седам Балканских земаља (Црна Гора, Северна Македонија, Румунија, Бугарска, Словенија, Турска и Србија). Током припреме и реализације такмичења временски услови нису ишли на руку такмичарима и организатору.

 

На почетку такмичења одржана је церемонија отварања којој су присуствовали министар спорта у Влади Црне Горе Василије Лалошевић који је и отворио првенство. Церемонији су присуствовали и обратили се присутнима председник Атлетског савеза Црне Горе Милорад Вулетић и председник Балканске атлетске Федерације Слободан Бранковић, који је на крају церемоније уручио златне плакете министру спорта Црне Горе, Атлетском савезу Црне Горе и Граду Никшићу.

У конкуренцији сениора на 12 километара (6 кругова, +860/-860 метара) на старту се појавио 21 такмичар, у којој је одличан наступ имао шампион Србије Стефан Товиловић члан Атлетског клуб „Младост“ из Ужица који је освојио 10. место, он је уједно оставио најбољи утисак од српских репрезентативаца.

„Захваљујем се Српском атлетском Савезу на позиву, селектору Едину Зуковићу на поверењу и мом тренеру Славку Кузмановићу који су веровали у мене, као и Горану Чегару на подршци, сви они су заслужни за овај висок пласман и дебитантски наступ за репрезентацију. Освојено десето место је изузетно велики успех с обзиром на изутетно тешку стазу и на одличну конкуренцију такмичара из Турске, Румуније, Словеније, Македоније, Црне Горе. За следећу годину обећавам још бољи резултат“ – изјавио је Стефан Товиловић.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Представљање активности спроведених у циљу ревизије Плана квалитета ваздуха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због поплава евакуисане 24 особе, укључујући деветоро деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најјефтиније дестинације за летовање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Како превремено пензионисани до веће пензије

ОГЛАСНА ТАБЛА

У суботу 5. Косидба у Кривој Реци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Презентација концепта паментих градова (smart sity) на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатни офталмолошки прегледи на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас без струје у следећим улицама:

ОГЛАСНА ТАБЛА

Град се укључио у акцију „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА