ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА

Штедња која ствара разлику

У данашње време, када је сваки клик мишем или додир екрана прилика за куповину, важно је пронаћи равнотежу између задовољства тренутног трошења и одрживог финансијског благостања.
Свет финансија делује комплексно, али истина је да свако од нас може научити како да боље управља својим средствима. Неколико једноставних, али корисних савета може нас научити како да уштедимо новац без да се осећамо ускраћеним за свакодневна задовољства. Најважније од свега, можемо изградити новчану сигурност која ће нам омогућити остваривање наших циљева. У наставку ћемо истражити пет кључних корака ка финансијској стабилности. Избегавајте импулсивну куповину: Пре него што се препустите искушењу и купите ону привлачну ствар која вам се допада, дајте себи неколико дана за размишљање. Ова стратегија „чекања“ може вам помоћи да боље процените да ли вам је та куповина заиста потребна и да ли ви то заиста желите или је то
само још једна тренутно пролазна фаза. Чекање на акције и попусте: Паметни потрошачи знају да чекање на акције и попусте може уштедети значајне количине новца. Пратите омиљене продавнице и онлине платформе, будите стрпљиви и сачекајте прави тренутак за куповину. Увек је задовољство када видите колико сте уштедели. Анализирајте личну потрошњу: Вођење евиденције о својим трошковима може бити изненађујуће откриће. Гледајући своје месечне издатке, можете лакше да идентификујете области где се новац непотребно троши. То може да укључује честе одласке у ресторане, импулсивне куповине или непотребне претплате на услуге које ретко користите.
Пронађите простор за штедњу: Сигурно постоји место где можете смањити трошкове. Можда ћете
одлучити да мање времена проводите у кафићима и више кувате код куће, што не само да ће побољшати ваше финансије, већ ће и допринети здравијем начину исхране. Можда ћете да смањите број претплата на кабловске канале које и не гледате. Интернет је преплављен и саветима да на посебно место одвојите сваких 200 или 500 динара који вам се нађу у новчанику, што за годину дана накупи лепу суму новца. Проналажење ових простора за уштеду може довести до значајног раста ваших штедних средстава. Штедња у банци: Када се ради о дугорочној штедњи, банке су те које могу да вам пруже сигурну и профитабилну штедњу која штити и гради ваш новац као најдрагоценији драгуљ. АИК Банка припремила је одличне услове за орочену штедњу у еврима на рок од 12 месеци, са номиналном каматном стопом од 3,5%, за све орочене износе до 30.000 евра. За износе изнад 30.000 евра, номинална каматна стопа је 4%. Ове каматне стопе важе за све износе који се ороче у експозитури, за клијенте који положе новац на штедњу онлине, номинална каматна стопа је 4% без обзира на висину орочене суме. То значи да, уколико клијент орочи 30.000 евра (без обзира да ли то ради у експозитури или онлине) након 12 месеци ће остварити принос од 1.023 евра (износ који ће клијент добити након опорезивања). Ова понуда важиће до 31. децембра за све клијенте, било да су резиденти или нерезиденти. Информишите се у АИК банци и сазнајте како уз додатне погодности можете да уштедите новац.Када усвојите ове савете, увидећете како ваш новчаник постаје пунији и  срећнији. Зато заједно можемо градити финансијску сигурност и остварити своје снове. Нека ових пет корака постану ваш водич ка финансијској стабилности и срећи. Ваша будућност је у вашим рукама и сваки дан је нова прилика да се приближите својим циљевима.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Мраз и даље прети воћу, род је под знаком питања – јака одбрана ипак постоји

Временска прогноза за суботу – 2. март

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

Прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

Временска прогноза за петак, 1. март 2024.

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА

Електродистрибуција: Дезинформације о паметним бројилима и увећаним рачунима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Листа пензионера са правом на одлазак у бању сутра, приговори до 8. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА