ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стартап Горска стража доо са Златибора добитник StarTech Пројекта за 2023. годину

Старт ап Горска стража доо, иновативна фирма са Златибора, проглашена је за добитника престижног StarTech пројекта за 2023. годину. У конкуренцији од 302 пријављене иновативне идеје, Горска стража се истакла својим пројектом „Smart Forest – WF Software“, системом за рано упозоравање на пожаре.

Пројекат паметних шума за заштиту од шумских пожара осмишљен је као основа за даљи развој већ направљеног прототипа. Иновациони бизнис центар Златибор и Научно технолошки парк Чачак препознали су потенцијал ове идеје још 2022. године, пружајући подршку кроз сарадњу са старт апом, што је резултирало овим значајним успехом.

Овај пројекат не само да унапређује безбедност и заштиту шумских подручја, већ је и сјајан пример промоције иновативности у општини Чајетина. Златибор се тиме потврђује као потицајна средина за развој предузетништва и креативних идеја. Горска стража доо ће искористити добијени грант од 25 000 долара за даљи развој софтвера, набавку сензора и опреме, као и тестирање система.

StarTech програм, део трогодишњег пројекта за промоцију иновација и технолошког развоја у Србији, спроводи НАЛЕД уз финансијску подршку компаније Philip Morris. Циљ пројекта је подстицање раста српских компанија кроз трансформацију традиционалне економије у дигиталну, пружајући подршку у виду финансијских средстава и стручне експертизе.

Иновациони бизнис центар Златибор позива све заинтересоване за развој креативних идеја и старт апова да се у 2024. години обрате ИБЦ Златибору како би остварили подршку кроз менторство и финансијску помоћ на сличним фондовима.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа