Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Vlada Republike Srbije izdvojila je 139 miliona dinara za izgradnju tri startap centra, i to u Užicu, Priboju i Arilju. Ugovore o dodeli novca predsednicima opština Priboj i Arilje i gradonačelniku Užica svečano je uručio Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Otvaranjem ovih centara Vlada Srbije stvoriće uslove da stvori uslove da se mladi inženjeri, po završetku studiranja, vrate u svoje gradove, da pokrenu kompanije i da, umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima u Srbiji i celom svetu, prozvode za ceo svet:

„Vlada će tako obezbediti prostor i najnoviju tehnološku opremu, a umrežavanjem sa ostalim startap centrima u Srbiji i pravnom, finansijskom, računovodstvenom i marketinškom podrškom, stvoriti kvalitetne preduslove za njihov rad“ – rekao je ministar Popović naglašavajući da su srpski inženjeri najveće blago naše zemlje i zamajac njenog budućeg ekonomskog razvoja. On je to obrazložio podatkom da  je Srbija, prošle godine, od izvoza usluga IT sektora zaradila 1,15 milijardi evra i da će taj iznos u ovoj godini dostići 1,5 milijardi evra.

Užički gradonačelnik Tihomir Petković je otvaranje startap centra u Užicu najavio za mart i da će on biti baza za realizaciju i ostalih inovativnih projekata kao što je tehnološki park.

Zahvalivši se ministru Popoviću na velikoj podršci ne samo projektu otvaranja startup centra već i projektu „pametne škole“ koji se realizuje u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II u Užicu, gradonačelnik Petković je naveo da je Užice za otvaranje startup centra dobilo 46 miliona dinara, od kojih će 20 miliona biti utrošeno za rekonstrukciju 422 m2 prostora za budući centar, 20 miliona je predviđeno za opremu, dok je preostalih 6 namenjeno za funkcionisanje startup centra tokom prve godine rada.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla