7.6 C
Uzice
новембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Vlada Republike Srbije izdvojila je 139 miliona dinara za izgradnju tri startap centra, i to u Užicu, Priboju i Arilju. Ugovore o dodeli novca predsednicima opština Priboj i Arilje i gradonačelniku Užica svečano je uručio Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Otvaranjem ovih centara Vlada Srbije stvoriće uslove da stvori uslove da se mladi inženjeri, po završetku studiranja, vrate u svoje gradove, da pokrenu kompanije i da, umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima u Srbiji i celom svetu, prozvode za ceo svet:

„Vlada će tako obezbediti prostor i najnoviju tehnološku opremu, a umrežavanjem sa ostalim startap centrima u Srbiji i pravnom, finansijskom, računovodstvenom i marketinškom podrškom, stvoriti kvalitetne preduslove za njihov rad“ – rekao je ministar Popović naglašavajući da su srpski inženjeri najveće blago naše zemlje i zamajac njenog budućeg ekonomskog razvoja. On je to obrazložio podatkom da  je Srbija, prošle godine, od izvoza usluga IT sektora zaradila 1,15 milijardi evra i da će taj iznos u ovoj godini dostići 1,5 milijardi evra.

Užički gradonačelnik Tihomir Petković je otvaranje startap centra u Užicu najavio za mart i da će on biti baza za realizaciju i ostalih inovativnih projekata kao što je tehnološki park.

Zahvalivši se ministru Popoviću na velikoj podršci ne samo projektu otvaranja startup centra već i projektu „pametne škole“ koji se realizuje u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II u Užicu, gradonačelnik Petković je naveo da je Užice za otvaranje startup centra dobilo 46 miliona dinara, od kojih će 20 miliona biti utrošeno za rekonstrukciju 422 m2 prostora za budući centar, 20 miliona je predviđeno za opremu, dok je preostalih 6 namenjeno za funkcionisanje startup centra tokom prve godine rada.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla

Velika akcija BIA u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Oglasna Tabla

Uhapšen piroman iz Prijepolja

Oglasna Tabla

Turistička organizacija Zlatibor – Ambasador dobre usluge

Oglasna Tabla

Zlatna karatistkinja Lidija Trmčić osvojila „Hungarian open“

Oglasna Tabla

Lako se pravi: Sirup od tri prirodna sastojka koji čisti pluća od katrana i toksina

Oglasna Tabla