OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju (VIDEO)

Vlada Republike Srbije izdvojila je 139 miliona dinara za izgradnju tri startap centra, i to u Užicu, Priboju i Arilju. Ugovore o dodeli novca predsednicima opština Priboj i Arilje i gradonačelniku Užica svečano je uručio Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Otvaranjem ovih centara Vlada Srbije stvoriće uslove da stvori uslove da se mladi inženjeri, po završetku studiranja, vrate u svoje gradove, da pokrenu kompanije i da, umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima u Srbiji i celom svetu, prozvode za ceo svet:

„Vlada će tako obezbediti prostor i najnoviju tehnološku opremu, a umrežavanjem sa ostalim startap centrima u Srbiji i pravnom, finansijskom, računovodstvenom i marketinškom podrškom, stvoriti kvalitetne preduslove za njihov rad“ – rekao je ministar Popović naglašavajući da su srpski inženjeri najveće blago naše zemlje i zamajac njenog budućeg ekonomskog razvoja. On je to obrazložio podatkom da  je Srbija, prošle godine, od izvoza usluga IT sektora zaradila 1,15 milijardi evra i da će taj iznos u ovoj godini dostići 1,5 milijardi evra.

Užički gradonačelnik Tihomir Petković je otvaranje startap centra u Užicu najavio za mart i da će on biti baza za realizaciju i ostalih inovativnih projekata kao što je tehnološki park.

Zahvalivši se ministru Popoviću na velikoj podršci ne samo projektu otvaranja startup centra već i projektu „pametne škole“ koji se realizuje u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra II u Užicu, gradonačelnik Petković je naveo da je Užice za otvaranje startup centra dobilo 46 miliona dinara, od kojih će 20 miliona biti utrošeno za rekonstrukciju 422 m2 prostora za budući centar, 20 miliona je predviđeno za opremu, dok je preostalih 6 namenjeno za funkcionisanje startup centra tokom prve godine rada.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА