ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

,,Старо село“ Сирогојно: „Тридесет година касније“

У Народној библиотеци Ужице, отворена је изложба Тридесет година касније  фотограф Петар Оторанов,коју су приредили мр Јелена Тоскић, музејски саветник и Драган Цицварић, виши кустос Музеја на отвореном ,,Старо село“ Сирогојно.

Изложба је настала са циљем да вам покажемо јединствену лепоту црно-беле фотографије по којој је Петар Оторанов, фотограф и фото-репоретер, био познат. Сигурно ћемо пробудити много лепих сећања на драгог Перу, подсетити на широке пределе Златибора, нека другачија времена села Сирогојна и нашег Музеја, који слави тридесети рођендан од свог уписа у институционалне оквире. Музеј се деценију пре тога градио и стварао своје темеље за даљи музеолошки рад, и управо су фотографије Оторанова сведоци тог уздизања првог музеја на отвореном у Србији. Петар Оторанов је био својеврсни хроничар села Сирогојна, плетиља,  првих изложби и презентација Музеја „Старо село“. Зато користимо  прилику да део његове веома значајне заоставштине прикажемо посетиоцима, љубитељима фотографије и млађој популацији која одраста у другачијем колористичком, дигиталном свету. У славу и сећање на Петра Оторанова, вечно захвални!
На изложби је приказан  један део богате фотографске заоставштине. На изложби се могу видети документарне фотографије које сведоче о стварању историјату Музејом ,,Старо село“, Сирогојно, уметничке фотографије великог формата које су део ликовне збирке Музеја, као и фотографије људи и предела до којих смо дошли  прикупљањем из приватних фондова.

Изложбу можете погледати до 10. 05. 2023. године.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)