11.7 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

STARA VEROVANJA: KAKO PRIVUĆI SREĆU POMOĆU PRSTENA

Wedding Rings, Wedding, Flowers, Manpower, Para

Od davnina prsten se smatrao amajlijom i simbolom moći.

Postoje mnogi simboli koji na prstenu mogu doneti sreću i pružiti zaštitu od životnih teškoća i opasnosti. Ako nosite ovaj ukras, onda morate znati o tome koliko energije se u njemu nalazi.

Prema popularnom verovanju, prsten nasleđen od majke ima snažnu magičnu zaštitu. On može zaštititi od zla i pomoći u rešavanju složenih problema u životu.

Smatralo se da prsten može privući ljubav i sreću, kao i zaštitu od neprijatelja i zavisti. Ako je prsten prošao sa generacije na generaciju, on ima jaku energiju u sebi. Ovaj ukras ne može se preneti na nekoga ko je u srodstvu sa njegovom prethodnim vlasnikom, jer može privući nevolje.

Ako imate prsten od osobe koja nije više među živima i nosite ga kao ukras, on u sebi nosi mrtvu energiju,što bi moglo doneti smetnje  i uticati negativno na žive osobe.

Pronađen prsten ne bi trebalo uzimati, jer u on u sebi ima nepoznatu energiju, koja može loše uticati na život onoga ko ga je pronašao i stavio na prst.

Prstenje koje su razmenili mlada i mladoženja na venčanju, smatraju se simbolom jedinstva i ljubavi. Oni su dizajnirani tako da bi zaštitili porodični života od svih nedaća i nevolja. Ako je verenički prsten izgubljen, to najavljuje skori odvajanje od voljene osobe.

Ako tokom ceremonije venčanja prsten padne – to je vrlo loš znak. Verovalo se da ovo predviđa brz razvod ili smrt supružnika. Nakon razvoda, ni u kojem slučaju ne treba nositi venčano prstenje, inače možete ostati sami zauvek.

Takođe, ne nosite prsten sa pukotinom i nedostatkom. Ako prsten izgubi svoj izvorni oblik, to znači da je izgubio svoju moć. On ne može doneti ništa dobro, tako da je bolje osloboditi od njega.

Mlade ne smeju nositi venčani prsten na rukavicama, on će doneti nesreću i suze u bračnom životu.

Nikada ne treba podcenjivati čarobnu moć koju u sebi ima prsten, jer se od davnih vremena on smatrao simbolom snage, autoriteta i zaštite.

U teškim trenucima prsten može zaštititi od opasnosti, pomoći u rešavanju problema i dati snagu.

Preuzeto sa: astrofon21.com / pixabay.com

output_sm3ln4

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla