ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стање безбедности на подручју полицијске управе у Ужицу за месец фебруар ове године

Припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу током фебруара 2024. године остварили су добре резултате рада и одржали повољно стање безбедности.

Током фебруара откривено је и пријављено укупно 75 кривичних дела, што је за девет одсто мање у односу на исти месец прошле године, од којих је 66 кривичних дела из области општег криминала, пет кривичних дела из области привредног криминала, тру дела из области еколошког криминала и једно дело из области високотехнолошког криминала. Полицијски службеници расветлили су 68 одсто кривичних дела општег криминал извршених од стране непознатих лица.

Извршено је 9 кривичних дела против живота и тела и 18 кривичних дела против имовине.

Током фебруара полиција је запленила више од 800 грама марихуане и мању количину кокаина.

У области јавног реда и мира остварено је повољно стање, будући да нису регистровани тежи облици нарушавања јавног реда. Евидентирано је 41 јавно окупљање.

По Закону о јавном реду и миру евидентирано је 35 прекршаја, од којих је 11 извршено на улицама и на тргу, док је 7 извршено у угоститељским објектима.

У фебруару 2024. године на путевима које покрива Полицијска управа у Ужицу догодило се укупно 29 саобраћајних незгода, од којих 9 са настрадалим лицима, у којима је погинуло 1 лице, 3 задобила тешке, а 8 лаке телесне повреде. Према категоријама учесника у саобраћају, погинуо је возач путничког возила, а међу повређенима највише је путника у путничким возилима – 5 и возача у путничким возилима – 4.

У контроли саобраћаја откривено је 4.577 саобраћајних прекршаја. Из саобраћаја је искључено укупно 357 возача, од којих 174 због управљања возилом под дејством алкохола и 12 под дејством психоактивних супстанци.

У току месеца фебруара ове године на подручју Полицијске управе у Ужицу регистровано је 11 миграната, од којих је 10 изразило намеру за добијање азила у Републици Србији. На подручју Полицијске управе у Ужицу извршена је пријава боравишта за више од 7.060 страних држављана, што је за 18% више у односу на исти месец претходне године.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Временска прогноза за суботу – 13. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јавни позив за мере енергетске ефикасности у домаћинствима до 29. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у марту опала на пет одсто, највише поскупели струја, гас и грејање

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО Фонд: Почеле пријаве за пакете солидарне помоћи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Багрем процветао никад раније, пчеларима прети лоша година

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сајам запошљавања у Ужицу 18. априла, нуди се 200 радних места

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лето у априлу се наставља

ОГЛАСНА ТАБЛА