2.8 C
Uzice
март 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA Uncategorized ZLATIBORSKE VESTI

STAMATOVIĆ: ZDRAVA SRBIJA SE RAĐA NA DRUGE TROJICE U LJUBIŠU

Na Duhovski ponedeljak (Druge trojice), 5. juna 2017. godine, u selu Ljubiš na Zlatiboru, održaćemo prvi narodni sabor budućih osnivača nove političke stranke koja će se zvati Zdrava Srbija (ZS),  najavio je danas predsednik opštine Čajetina i vođa Pokreta za zdravu Srbiju Milan Stamatović, ističući da će ovom inicijativnom skupu prisustvovati inicijatori iz Čajetine, Užica, Arilja, Nove Varoši, Priboja, Ivanjice, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čačka, Kraljeva, Novog Sada, Beograda i ostalih krajeva Srbije.

Stamatović je objasnio da će inicijatori, od ponedeljka, i zvanično otpočeti proces formiranja i registracije Zdrave Srbije koja će biti jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, ali i originalna po tome što joj je cilj da pomogne ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, kao i da „sistemom koncentričnih krugova, iz Zapadne Srbije, podstakne promene na bolje teritoriji čitave Srbije“.

Grupa građana „Za zdravu Srbiju“ stajala je, kao predlagač, iza imena predsedničkog kandidata Milana Stamatovića na minulim predsedničkim izborima 2. aprila, a pod istim imenom učestvovala je i na lokalnim izborima u Kosjeriću, 17. aprila, kada je osvojila 12 odsto glasova i tri odbornička mandata u tamošnjoj Skupštini opštine.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sledeće nedelje počinje letnje računanje vremena

Oglasna Tabla

Uspešan vikend sportista Sevojna

Oglasna Tabla

Donacija zvučnih aparata za slepe i slabovide

Oglasna Tabla