Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Стаматовић позвао председника Скупштине Србије да распише изборе у четири општине на северу КиМ

Орлић има последњу шансу да спаси образ ове власти!

Чајетина, 23.11.2022 – Председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић позваo је председника Народне Скупштине Србије др Владимира Орлића да одмах распише локалне изборе у четири општине на северу Косова и Метохије и тако испуни законску обавезу (члан 8 став 1 Закона о локалним изборима који каже да „изборе за одборнике расписује председник Народне скупштине Србије“) коју су његови претходници на месту челника српског парлмента одбијали да испуне.

-Председника Орлића подсећам да је, осим у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану где су сви одборници поднели оставке, његова уставна обавеза да распише локалне изборе у свих четрдесетак општина на Косову и Метохији. Јер, поражавајуће је да се бивша председница парламента Маја Гојковић, 2016, оглушила чак и на петицију 20 хиљада Срба са КиМ, који су од ње тражили да распише изборе и на КиМ, а не само у тзв. ужој Србији – подсетио је Стаматовић.

Председник ЗС је рекао да се расписивање и одржавање локалних избора на КиМ не може препуштати институцијама самопрокламоване државе Косово, само зато што је неко, 2013, брутално кршећи Устав Републике Србије, парафирао члан 11 Бриселског споразума у коме пише да се општински избори у северним српским општинама организују „у складу са косовским законима“.

Стаматовић је упозорио државно руководство Србије да се КиМ не сме третирати као „иностранство“ Србије и да др Владимир Орлић, расписивањем избора на КиМ, има последњу шансу да спаси образ овој власти, те похвалио пример помало заборављеног напредњака Крстимира Пантића који је, пре девет година, одбио место градоначелника Митровице на које је био изабран, јер је услов за то био да положи заклетву Хашиму Тачију.

С поштовањем,

Здрава Србија
Служба за односе с јавношћу

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава исхрана и економија – да ли је здрава храна доступна свима?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пекарима продужен рок за куповину брашна из робних резерви

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог Јована Златоустог

ОГЛАСНА ТАБЛА