ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ

Стаматовић позвао председника Скупштине Србије да распише изборе у четири општине на северу КиМ

Орлић има последњу шансу да спаси образ ове власти!

Чајетина, 23.11.2022 – Председник Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић позваo је председника Народне Скупштине Србије др Владимира Орлића да одмах распише локалне изборе у четири општине на северу Косова и Метохије и тако испуни законску обавезу (члан 8 став 1 Закона о локалним изборима који каже да „изборе за одборнике расписује председник Народне скупштине Србије“) коју су његови претходници на месту челника српског парлмента одбијали да испуне.

-Председника Орлића подсећам да је, осим у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану где су сви одборници поднели оставке, његова уставна обавеза да распише локалне изборе у свих четрдесетак општина на Косову и Метохији. Јер, поражавајуће је да се бивша председница парламента Маја Гојковић, 2016, оглушила чак и на петицију 20 хиљада Срба са КиМ, који су од ње тражили да распише изборе и на КиМ, а не само у тзв. ужој Србији – подсетио је Стаматовић.

Председник ЗС је рекао да се расписивање и одржавање локалних избора на КиМ не може препуштати институцијама самопрокламоване државе Косово, само зато што је неко, 2013, брутално кршећи Устав Републике Србије, парафирао члан 11 Бриселског споразума у коме пише да се општински избори у северним српским општинама организују „у складу са косовским законима“.

Стаматовић је упозорио државно руководство Србије да се КиМ не сме третирати као „иностранство“ Србије и да др Владимир Орлић, расписивањем избора на КиМ, има последњу шансу да спаси образ овој власти, те похвалио пример помало заборављеног напредњака Крстимира Пантића који је, пре девет година, одбио место градоначелника Митровице на које је био изабран, јер је услов за то био да положи заклетву Хашиму Тачију.

С поштовањем,

Здрава Србија
Служба за односе с јавношћу

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА