10.8 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

STAMATOVIĆ: POPOVIĆU ŽELIM SVU SREĆU NA IZBORIMA, NAROD ĆE PRESUDITI

Iako redovni izbori za predsednika Republike još uvek nisu zvanično raspisani, predizborna kampanja se već zahuhtava. Poslednjih mesec dva u javnosti se spekuliše o mnogim mogućim, ali i sigurnim kandidatima za šefa države. Pored već dugogodišnjih lidera velikih stranaka, na ovogodišnjim predsedničkim izborima učestvovaće i nekoliko novih imena. Jedan od njih je i aktuelni predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Biran  od strane naroda četiri puta za predsednika opštine, a široj javnosti poznat po oštrim kritikama na račun mnogih republičkih vlasti, koje su se promenile u poslednjih dvadeset godina, Milan Stamatović i dalje, kako to sam kaže, nastavlja borbu za demokratiju i bolje uređenje svoje države. Na nedavno održanom referendumu i lokalnim izborima u Republici Srpskoj, Stamatović je „braći preko Drine“ dao punu i javnu podršku i pozvao i ostale Srbe da do učine.

stamatovic (Large) (2)

„Na ovaj potez sam se odlučio zbog zahteva od velikog broja građana kao i moje nastojanje da se zaštiti imovina, da zaštitimo Srbiju od poklanjanja i rasprodaje. Već sam rekao da kroz predsedničku kandidaturu mogu da pričam o ovim temama, o zakonima, jer manje su mi dostupni mediji ako govorim kao predsednik jedne male lokalne samouprave“, kaže Milan Stamatović, predsedenik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Republike.

Stamatović tvrdi da verovatno neće biti dobrodošao na nacionalne medije, ali i da postoje drugi načini promocije, poput društvenih mreža i tribina. Kaže, u kampanji će govoriti o greškama aktuelne vlasti, kao i  o sprezi kriminala i političkih partija. Po njegovim rečima, i do sada je u javnost izneo sve što je saznao i video, a da na narodu ostaje da donese odluku šta je to najbolje za građane Srbije.

Upitan da prokomentariše moguću kandidaturu lidera Srpske narodne partije, Stamatović kaže:

„Ja mu želim svaku sreću, jer svako ko prikupi 10.000 potpisa ima pravo da se kandiduje. Ja nikome ne bih umanjivao značaj, tako da svako ko misli da može nešto dobro da uradi za Srbiju, dobro je došao u kandidaturi, a kada se završe izbori, onda ćemo videti ko je koliko glasova osvojio“, naglasio je Stamatović.

Prvi čovek opštine Čajetina naglašava da će posle izbora biti jasna situacija, jer će se videti ko ima koliku podršku građana i da nema nikakav problem jer nema podršku svoje partije. Naglašavajući da ga je narod kandidovao i da nije tražio podršku od bilo koje političke partije, Stamatović kaže da nema nikakvu obavezu prema SNP-u, u kome ostaje, kako kaže, sve dok  ga ne isključe iz stranke.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

cest

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla