19.3 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

STAMATOVIĆ: INSPEKTORI TRAŽILI DA VRATIMO ISKOPANU ZEMLJU ZA GONDOLU NA ZLATIBORU

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da su inspektori Republičke građevinske inspekcije po hitnom postupku danas izašli na teren i konstatovali da opština nije postupila po prethodnom nalogu i zemljište na kojem se gradi gondola, koje je iskopano prvom mobom, nije vratila u prvobitno stanje.

On je pohvalio ‘revnosnost i efikasnost’ Republičke inspekcije i poručio da neće odustati od izgrađe gondole.

„Nakon druge, ‘svesrpske narodne mobe’ više nema nazad – ‘Zlatna gondola’ će se graditi i izgraditi, uprkos svim pretnjama, pritiscima i opstrukcijama ‘državnih raspikuća iz vrha nenarodne vlasti u Beogradu“, rekao je Stamatović u saopštenju medijima.

Dodao je da su juče i danas iskopani temelji za osam nosećih stubova za gondolu (panoramsku žičaru) na Zlatiboru.

„Sledećih dana nastavljamo sa iskopima i pripremom za betoniranje nosača gondole pošto je više nego očigledno da nam ministarstvo Zorane Mihajlović potrebne dozvole neće izdati do Đurđevdana (6. maja), do kada smo im dali rok, eto nas Zlatiboraca, već za Dan pobede, u posetu našoj Vladi, odnosno Ministarstvu državnih raspikuća pod prozore“, poručio je Stamatović.

On je istakao da nadležne republičke inspekcije, već godinama, ignorišu prijave lokalne samouprave koje se odnose na one koji po Zlatiboru uzurpiraju državnu imovinu, ne plaćaju ni poreze ni doprinose, ali zato rado ugošćavaju „visoke goste“ iz „nenarodne naprednjačke Vlade“.

„Ukoliko državni organi do Đurđevdana ne donesu pozitivno rešenje za gradnju najduže panoramske gondole na svetu koju sama, iz sopstvenih sredstava, finansira opština Čajetina – bićemo primorani da pozovemo narod Zlatiborskog okruga, ali i cele Srbije, da svi zajedno, na licu mesta od nadležnog ministarstva zatražimo dozvolu“, rekao je Stamatović.

On je, kako se navodi, zatražio „ostvarivanje prava na rad i nama iz unutrašnjosti Srbije, sa ‘slobodne teritorije Zlatibora’, makar u onoj meri koliko je to omogućeno fantomskom projektu ‘Beograda na vodi’ ili Zukorlićevom ‘čardaku ni na nebu ni na zemlji’ u Novom Pazaru“.

Ivor:Beta

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla

Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Užičko izdavaštvo 30-ti put na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Oglasna Tabla

Likovna izložba“Tri kraljice mira i sloge“ 28. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Nastavak „miholjskog leta“: U utorak jutro sveže, tokom dana toplo, a evo kada nas očekuje preokret

Oglasna Tabla

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla