6 C
Uzice
новембар 21, 2019
IZBORI 2017

STAMATOVIĆ: AERODROM PONIKVE NE DAMO ARAPIMA

ROJAL

Predsednički kandidat Milan Stamatović ocenio je danas da najava prodaje ili davanja u koncesiju aerodroma “Ponikve“ pokazuje da je vlast iz politikantskihrazloga sprečavala inicijativu pet opština Zapadne Srbije i lokalnih samouprava i privrednika iz BiH da sopstvenim sredstvima u funkciju stave taj aerodrom kod Užica.

Ne može se domaćim režimskim ili misterioznim „stranim“ tajkunima, u bescenje, krčmiti ono što je narodna imovina, naša očevina i što su stvarali i ulagali ljudi tog kraja, rekao je Stamatović, navodi se u saopštejnu.

Stamatović je ocenio „da su, u poslednjih deset godina, državne raspikuće na razne načine rasprodavale našu dedovinu kontroverznim biznismenima i ‘Arapima’, čija se prezimena završavaju na ‘ić'“.

Stamatović je naveo da lokalne samouprave, mesecima, nude da same finansiraju privođenje komercijalnoj nameni aerodroma „Ponikve“, ali i da naprednjačke „raspikuće“ to ignorišu.

„Obistinjuju se naše sumnje da, pre svega, zbog pokušaja vlasti da se udovolji potencijalnom kupcu beogradskog aerodroma ‘Nikola Tesla’, sprečava razvoj i uništava budućnost ostalih aerodroma u Srbiji, počev od aerodroma ‘Konstantin Veliki’ u Nišu, preko aerodroma ‘Morava’ u Lađevcima, zaključno sa aerodromom ‘Ponikve'“, ocenio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, namera predstavnika pet opština Zapadne Srbije i lokalnih samouprava i privrednika istočnog dela Bosne i Hercegovine je bila da od aerodroma „Ponikve“ načine vazdušni most između Srbije, s jedne, i Rusije i Evrope, s druge strane.

Izvor: Beta

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

IZBORI SEVOJNO 2018 – Ujedinjena opozicija poručuje da će od Sevojna krenuti promene (VIDEO)

Oglasna Tabla

IPSOS: DO 12 SATI GLASALO 20,3 % BIRAČA

Oglasna Tabla

SRBIJA SE MENJA IZ UNUTRAŠNJOSTI

Oglasna Tabla

U PONOĆ POČINJE PREDIZBORNA TIŠINA

Oglasna Tabla

SAŠA JANKOVIĆ U UŽICU: GLASAJTE ZA SEBE!

Oglasna Tabla

RADULOVIĆ POSETIO UŽICE I BAJINU BAŠTU

Oglasna Tabla

STAMATOVIĆ: MORAMO DA POBOLJŠAMO SOCIJALNI I MATERIJALNI STATUS VOJNIKA

Oglasna Tabla

UŽIČKI SNP PODRŽAO MILANA STAMATOVIĆA

Oglasna Tabla

MILAN STAMATOVIĆ: ZLATIBOR KAO PELCER

Oglasna Tabla