11.7 C
Uzice
октобар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

STAJKOV VODI NAKON PRVOG DANA 50. SRBIJA RELIJA

 

Plamen Stajkov i David Kvatškelija, posada iz Bugarske, vodi nakon prvog dana Srbija relija, sa 17,4 sekundi prednosti ispred Orhana Avidžogulua. Stajkov, iako u automobilu starije specifikacije, Micubiši Lanseru Evo IX, u odnosu na Ford Fiestu R5 turske posade, pobedio na četiri od pet održanih brzinskih ispita. Avidžoglu je slavio samo na poslednjem Goldenu 2, dužine 30 km, dok su Stajkovu pripali Golden 1, obe Lokve i Duboko 2, dok je Duboko 1 brzinski ispti vožen kao etapa, jer staza nije bila bezbedna.
  Neznatna razlika između prvoplasirane dve posade u konkrenciji za Evropski reli trofej i sutra obećava dobru borbu na preostala četiri brzinska ispita, po dva prolaska Goldenom, dužine 30 km u 10.27 i 13.13 i po dva prolaska kroz Duboko u 9.49 i 12.35, dužine 9,31 km, a voze se u kontra smeru u odnosu na danas.

 

Picture

 

  Na poziciji tri u generalnom plasmanu nalazi se odlični Ignjat Isaev u Sitroenu DS3 R3 maks, kome je suvozač Jordan Jordanov, dok je četrta još jedna posada iz Bugarske i to u Pežou 208 R2, Grigor Grigorov i Daniel Milenkov.
  Peto mesto u generalnom plasmanu pripalo je Italijanu sa našom licencom, Đanluka Roku i njegovom suvozaču Jovanu Isailoviću u Subaru Impreci WRX STi, koji su pobedili u generalnom plasmanu za Šampionat Srbije, koji se boduje odvojeno kao dva relija. Šesti je Vladica Rabrenović u Reno Kliu R3, koji je uz navigaciju Pitera Henela potvrdio da je novi, stari šampion u generalnom plasmanu. Drugim mestom, sigurnom vožnjom do cilja, kao i osvojenih 18 bodova, bilo je dovoljno za naslov prvaka u 2017.
  Šesti u generalnom plasmanu, treći u domaćem šampionatu je Željko Milutnović u Reno Kliu N3, a Valjevac je pobedio i u Klasi 4 u domaćem šampionatu, zajedno sa Aleksandrom Petričevićem. Drugi u klasi završavaju Aleksandar Dučić i Dejan Golić u Reno Kliu N3 i to mesto im je bilo dovoljno da obezbede titulu, uz deseto mesto u generalnom. Nikola i Branislav Jović u Pežou 206, kao i Nenad Vićentić i Nataša Tunguz u Kliu N3 bili su primorani da odustanu.

Picture

 

  Luka Kotorčević i Dejan Pejić u Pežou 106 N su na jedanaestom mestu u generalnom plasmanu, prvom mestu u Klasi II u Šampionatu Srbje, ispred Toma Nikitovića i Siniše Milanovića u VW Polu. Sutra je Luki dovoljno pet bodova da osvoji naslov prvaka u klasi. Treći su Goran Rabasović i Milan Janjić u Pežou 205 1,3 reli. Milan Ninović i Zoran Pivić su izleteli na prvom Goldenu, ali njihova ekipa trenutno radi na Zastava Yugu 1.3 grupe A i oni bi sutra trebalo da se pojave na startu.
  Prvi u Klasi I je Nenad Mirković, suvozač Borko Mitrović, dok je na drugom mestu posada Zoran Šolajić / Igor Đukanović. Na trećem mestu je posada Lazar Blagojević / Marko Milanović. Njihovi dueli su dizalu publiku na noge, sjajne vožnje, sustizanja na Goldenu u celoj klasi je izazvalo najviše pažnje pored staze, pored naravno duela za sam vrh.
  Zoranu Milisavljeviću i Vladi Kostiću je peto mesto bilo dovljno da osvoje prvu titulu na reliju, a njihov konkurent za titulu Predrag Stefanović i Mladen Todorović završili su šesti. Četvrti je Nenad Filipović, dok je sedmi Vladimir Đurović.
   Sutra nas očekuje još dosta uzbuđenje, pre cilja na Trgu partizana u podnevnim časovima.

                                                               RallyMagazinTeam

Izvor:http://rallymagazin-rs.weebly.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla