ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Шта метеоролози најављују за јесен

Иако смо током прве половине септембра имали неколико „јесењих дана“, на северну Земљину полулопту јесен званично стиже 23. септембра, а метеоролози најављују натпросечно топле месеце, са „релативно довољно падавина“. На појединим подручјима Балкана могућа би била невремена слична тропским олујама са великом количином кише и јаким ветровима.

Како се приближавамо првом дану јесени, киша и ниске температуре постају све чешће. Метеоролог Ђорђе Ђурић очекује да ће следеће недеље температура бити између 10 и 15 Целзијуса, са честим падавинама.

„И док код нас буде падала киша, у Алпима и то на нижим висинама очекује се први снег ове сезоне. Прве пахуље очекује се и у Динаридима од Словеније до Босне и Херцеговине изнад 2.000 метара надморске висине, као и на Карпатима“, наводи Ђурић.
Метеоролог Марко Чубрило истиче да све ће тмурно и хладно време са температурама испод просека трајати од 22. септембра.

„Од суботе увече до уторка следеће недеље претежно облачно и необично хладно уз кишу повремено, док је све извесније да ће виши планински делови посебно Босне и Херцеговине, Црне Горе и југозападне Србије добити и први јесењи снег“, истиче Чубрило.

Кратко Михољско лето очекује нас од 22. до 25. септембра када метеоролози најављују суво, сунчано и стабилно време и температуру око 20 степени током дана.
„Пред сам крај септембра очекује се ново захлађење са кишом“, наводи Ђурић.

Октобар и новембар топлији

Републички хидрометеоролошки завод најавио је просечно топао и влажан октобар, са средњом максималном температуром од око 18,4 степени.
Новембар ће такође бити топлији од вишегодишњег просека са средњом максималном температуром од око 11,8 степени, док ће падати отприлике просечна количина падавина. Метеоролози сматрају да ће први снег на нижим пределима пасти почетком новембра.

еуроњуз

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“

Пријаве за „Најдомаћина 2024“ до 30. септембра текуће године