Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Шта метеоролози најављују за јесен

Иако смо током прве половине септембра имали неколико „јесењих дана“, на северну Земљину полулопту јесен званично стиже 23. септембра, а метеоролози најављују натпросечно топле месеце, са „релативно довољно падавина“. На појединим подручјима Балкана могућа би била невремена слична тропским олујама са великом количином кише и јаким ветровима.

Како се приближавамо првом дану јесени, киша и ниске температуре постају све чешће. Метеоролог Ђорђе Ђурић очекује да ће следеће недеље температура бити између 10 и 15 Целзијуса, са честим падавинама.

„И док код нас буде падала киша, у Алпима и то на нижим висинама очекује се први снег ове сезоне. Прве пахуље очекује се и у Динаридима од Словеније до Босне и Херцеговине изнад 2.000 метара надморске висине, као и на Карпатима“, наводи Ђурић.
Метеоролог Марко Чубрило истиче да све ће тмурно и хладно време са температурама испод просека трајати од 22. септембра.

„Од суботе увече до уторка следеће недеље претежно облачно и необично хладно уз кишу повремено, док је све извесније да ће виши планински делови посебно Босне и Херцеговине, Црне Горе и југозападне Србије добити и први јесењи снег“, истиче Чубрило.

Кратко Михољско лето очекује нас од 22. до 25. септембра када метеоролози најављују суво, сунчано и стабилно време и температуру око 20 степени током дана.
„Пред сам крај септембра очекује се ново захлађење са кишом“, наводи Ђурић.

Октобар и новембар топлији

Републички хидрометеоролошки завод најавио је просечно топао и влажан октобар, са средњом максималном температуром од око 18,4 степени.
Новембар ће такође бити топлији од вишегодишњег просека са средњом максималном температуром од око 11,8 степени, док ће падати отприлике просечна количина падавина. Метеоролози сматрају да ће први снег на нижим пределима пасти почетком новембра.

еуроњуз

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА