Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП: Зашто Ужице пуни чајетински буџет?

Градски одбор Странке слободе и правде (ССП) је затражио од локалне власти у том граду да објасни „докле ће Ужице пунити буџет Општине Чајетина пошто се“, како је навео, „туристима који долазе у Ужице, после 15 часова, не нуди никаква понуда“.„Туристичко-информативни центар Ужице не ради, не раде ни установе културе са поставкама – Народни музеј, Галерија, Јокановића кућа, Хидроцентрала на Ђетињи, јер им је истекло радно време“.

„Иста ситуација је“, наводи се „са делимично обновљеним Старим градом, око кога су остале рушевине и нема приступа, јер се још увек лицитара око увођења улазница или отварања “пригодног“ угоститетљског објекта“.„Јединствени Археолошки парк, СтаПАРК, до кога треба доћи кроз кањон Ђетиње“, истиче се, „удаљен је шест километара од града, али нема организованих тура до те локације“.

„Остају Мокра Гора или Тара, одакле се у ужички буџет слива 75 одсто укупне таксе од туризма, али“, саопштио је ССП, „до ова два бисера српске туристичке понуде, који су у надлежности локалне самоуправе и налазе се на територији Ужица, не постоји аутобуска линија, што је за рубрику “веровали или не”.

Даље се истиче да су годинама „надлежне службе за туризам развијале искјучиво Злакусу, Потпећку пећину и Етно-кућу Терзица авлију, родно место вечитог градског одборника и заменика низа председника општине Видоја Дрндаревића, истакнутог члана локалног СПС-а“.

Наводи се и то да се „власник Терзића-авлије, такође, презива Дрндаревић и да су сви капацитети били упрегнути само у том правцу“.

„Питамо локалну самоуправу, пошто је господин Дрндаревић отишао коначно у пензију, да ли сада могу да дођу на ред Тара и Мокра Гора и да ли може да се уведе неки систем управљања посетиоцима у самом граду, а да у то буду укључене и установе културе са поставкама или морамо да чекамо још пар деценија и пунимо буџет Општине Чајетина?“, наводе у ГрО ССП.

Општина Чајетина, наводе, „нуди свакодневне организоване обиласке Таре и Мокре Горе, а планира и увођење редовне аутобуске линије, која би покривала и успутна села са развијеним етно- туризмом, Кремна и Шљивовицу“.

„Питање је дана када ће ове месне заједница тражити да припадну и територијално Општини Чајетина, која има шта да им понуди, за разлику од Ужица које им не нуди ништа, а узима све“, навео је ГрО ССП.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Здрава Србија предлаже референдум против увођења санкција Русији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Петар Божовић сјајан на првенству Балкана за ветеране

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфо-центар Пописа 2022 почео са радом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Попис почиње у суботу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обавештење – Пројекције на мултимедијалној фонтани

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

ОГЛАСНА ТАБЛА

Просечне зараде жена у домаћем ИТ сектору 1.300 евра, мушкараца 1.700

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено седам беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас променљиво време, киша местимично

ОГЛАСНА ТАБЛА