ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП: Зашто су пробијени рокови за завршетак реконструкције малог базена?

Током септембра 2021. године помпезно је најављена реконструкција ВЕЋ ПОСТОЈЕЋЕГ дечјег базена на Плажи у Ужицу. Како је тада наведено, у реконструкцију је уложено 20 милиона динара, за извођача радова је “изабрана “ фирма “Мат инвест“, пројекат је урадила фирма „Омега пројект“, а за надзор је одређено Јавно предузеће „Ужице развој“ и све је требало да буде готово, док дланом о длан, већ у новембу исте године, међутим…

Већ улазимо у крај августа 2022. године, купалишна сезона на ионако пустој, упропашченој и запуштеној Плажи, као још један од доказа небриге власти за интересе грађана и јавне просторе, се ближи крају, а “реконструкцији” Дечјег базена, скромног простора од пар десетина квадратних метара, се не назире крај. Офарбане су металне конструкције, напомињемо да већ постојале: ограда и трамболина и “окрпљен” је околни бетонски простор, такодје већ постојећи, а тек сада се постављају плочице, оне најобичније, бледо плаве да се изводјач не баца у додатни трошак или замара улепшавањем простора. Како је најављено, у пројекат спада и препумпна станица, односно објекат који ће вршити хлорисање самог базен и то било било углавном све од инфромација с терена и из медија јер обавезна информативна табла уобичајена за постављање на месту радова не постоји, сем мале са упозорењем Пази градилиште. Мали дечји паркић поред је завршен средствима из ЕУ фондова, тако да не улази у рачуницу.

Због свега наведеног тражимо одговоре од надлежних служби Града Ужица на следећа питања:
1. Зашто се са овако једноставним радовима толико касни и зашто су пробијени сви рокови и испуштена још једна купалишна сезона
2. Да ли бетон, фарба и плочице на овако малом простору заиста коштају двадесет милиона динара, узетих од грађана Ужица?
3. Ко сноси одговорност за све?

Јер ако нису у стању, а видимо да нису, да реконструишу мали и већ постојећи Дечји базен, како онда да очекујемо израду исто тако помпезних најављених пројеката као што је обилазница око Ужица или изградња тунела испод Кадињаче.

Странка слободе и правде Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Културни програм у КЦ „Златибор“ Чајетина за крај ове, и почетак следеће године

ОГЛАСНА ТАБЛА

У општини Пожега нема листе чекања за услугу личног пратиоца детета (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Српски ђаци бољи на ПИСА тестовима, морамо да радимо на примени стеченог знања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милић: Од данас кардиохирургија не само да нема листу чекања, већ нема ни листу заказивања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Повећан број ноћења туриста у односу на прошлу годину за 15 одсто

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Gorivo pojeftinilo!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Онлајн клађење и апликација за упознавање разлог да банка не одобри кредит

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА