Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Захтевамо хитан раскид уговора Града са азилом у Пожеги

Тражимо у име грађана Ужица хитан раскид уговора Града Ужица са ЈП “Наш Дом“ из Пожеге и изградњу функционалног азила, по модерним стандардима у Ужицу, у коме ће се на хуман и цивилизован начин водити брига о напуштеним псима. Новца у буџету за то има и то ће бити прилика да се коначно потроши наменски. 
Наиме, на основу Захтева за приступ информацијама од јавног значаја који смо упутили локалној самоуправи Града Ужица у вези са буџетским издвајањима за збрињавање паса луталица са територије Ужица у азилу у Пожеги и новца који се издваја као надокнада за уједе добили смо следеће податке:

За финасирање “ЈП Наш дом“ Пожега Град Ужице је од 2020. године до краја 2022. године из буџета издвојио 14.754.129 динара!, а за 2023. годину планирано је 6.000.000 динара. Као надокнада грађанима за уједе паса луталица од 2020. до 2022. године издвојено је 44.026.370,00динара, а за 2023. годину планирано је додатних 25.000.000,00 динара!!!. О броју еутаназираних паса или еутаназираних паса оцењених као агресивини са територије Града Ужица немају података, а подаци о ухваћеним и смештеним псима у протеклих десет година су збирни за Ужице, Пожегу, Чајетину и Ариље. Према подацима којима ми располажемо током 2021. године ухваћено је 1057 паса, од чега је 19 вакцинисано, 19 удомљено, враћених је 0, угинулих 423 а успаваних 897!!! У 2022. години ухваћено је 536, вакцинисано, стерилисано и чиповано 7, удомљено 7, враћених поново 0, угинулих 82, а успавано 419.
 
Питамо локалну самоуправу, да ли знају свих ових година, за шта издвајају десетине милиона динара, када паса нема, сви су еутаназирани или угинули од немара и злостављања. На шта је потрошен толики новац грађана Ужица, када је у протеклих две године према подацима удомљено само 26 паса, сви остали су мртви. Зато, поред хитног раскида уговора са ЈП „Наш дом“, тражимо да се у рад будућег азила укључе волонтери који знају да раде са псима, воле животиње и имају драгоцено искуство и емпатију, а не неспособни партијски кадрови или кадрови неког постојећег ЈП. За помоћ у осмишљавању и реализацији пројекта стојимо на располагању, јер нам је стало да наш град и на овај начин покаже своје цивилизовано и хумано лице. Локална самоуправа нека се позабави пропуштеним мониторинзима азила, мучилишту у Пожеги и утврди законским путем где је нестао новац грађана Ужица намењен збрињавању паса луталица.  

Градски одбор ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са Невеном Буча (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас у Србији претежно сунчано, до 22 степена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Програм ПРО представљен у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први пут у Ужицу Фестивал хорскe музике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Посни колач на води

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сурвајзвери – полигонско такмичење за основце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се славе Младенци

ОГЛАСНА ТАБЛА

Две медаље за атлетичаре Ужица на кросу Централне Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво време – облачно и топло до 19 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА