ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП Ужице: Захтевамо хитан раскид уговора Града са азилом у Пожеги

Тражимо у име грађана Ужица хитан раскид уговора Града Ужица са ЈП “Наш Дом“ из Пожеге и изградњу функционалног азила, по модерним стандардима у Ужицу, у коме ће се на хуман и цивилизован начин водити брига о напуштеним псима. Новца у буџету за то има и то ће бити прилика да се коначно потроши наменски. 
Наиме, на основу Захтева за приступ информацијама од јавног значаја који смо упутили локалној самоуправи Града Ужица у вези са буџетским издвајањима за збрињавање паса луталица са територије Ужица у азилу у Пожеги и новца који се издваја као надокнада за уједе добили смо следеће податке:

За финасирање “ЈП Наш дом“ Пожега Град Ужице је од 2020. године до краја 2022. године из буџета издвојио 14.754.129 динара!, а за 2023. годину планирано је 6.000.000 динара. Као надокнада грађанима за уједе паса луталица од 2020. до 2022. године издвојено је 44.026.370,00динара, а за 2023. годину планирано је додатних 25.000.000,00 динара!!!. О броју еутаназираних паса или еутаназираних паса оцењених као агресивини са територије Града Ужица немају података, а подаци о ухваћеним и смештеним псима у протеклих десет година су збирни за Ужице, Пожегу, Чајетину и Ариље. Према подацима којима ми располажемо током 2021. године ухваћено је 1057 паса, од чега је 19 вакцинисано, 19 удомљено, враћених је 0, угинулих 423 а успаваних 897!!! У 2022. години ухваћено је 536, вакцинисано, стерилисано и чиповано 7, удомљено 7, враћених поново 0, угинулих 82, а успавано 419.
 
Питамо локалну самоуправу, да ли знају свих ових година, за шта издвајају десетине милиона динара, када паса нема, сви су еутаназирани или угинули од немара и злостављања. На шта је потрошен толики новац грађана Ужица, када је у протеклих две године према подацима удомљено само 26 паса, сви остали су мртви. Зато, поред хитног раскида уговора са ЈП „Наш дом“, тражимо да се у рад будућег азила укључе волонтери који знају да раде са псима, воле животиње и имају драгоцено искуство и емпатију, а не неспособни партијски кадрови или кадрови неког постојећег ЈП. За помоћ у осмишљавању и реализацији пројекта стојимо на располагању, јер нам је стало да наш град и на овај начин покаже своје цивилизовано и хумано лице. Локална самоуправа нека се позабави пропуштеним мониторинзима азила, мучилишту у Пожеги и утврди законским путем где је нестао новац грађана Ужица намењен збрињавању паса луталица.  

Градски одбор ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа