ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: За СНС просвета и безбедност деце нису битни

Прошлу нову школску годину, ученици ОШ “Душан Јерковић“ су сачекали пролазећи до школског улаза испод скела и грађевинских мушема, док се радила фасада зграде, а иста ситуација се понавља и ове године јер сада раде кров, после читавог лета током ког није урађено ништа. Сасвим мали ђаци, нижих разреда, тако стоје у гужви с једне стране шклоског дворишта, док су други део заузеле скеле уз које радници, без икакве заштитне опреме, дижу пуна колица тешког грађевиског материјала на кров, док их од деце их дели само рупичаста, грађевинска најлон мрежа.

Ужице је град који је од 2011. до 2023. године, према резултатима новог пописа изгубио 7868 становника или 10,08% становиништва. Такав негативан тренд најбоље осликава период СНС власти у граду и њихову погубну политику, на свим нивоима. Ни на плану просвете није боља ситуација, ове године је на територији града, у први разред уписано само 668 ђака, укључујући све градске, приградске и сеоске школе с мешовитим одељењима. Због таквог тренда ове године 22 просветна радника су проглашена технолошким вишком или ће радити с непотпуном нормом, због малог броја ученика уопште или смањења броја одељења. Након немилих догађаја који су на ноге дигли читаву земљу, ни у Ужицу није урађено апсолутно ништа да би се побољшала ситуација у школама и боравак деце учинио безбедним и смисленим, само се у комплетној неорганизацији отишло још даље.

На основу наведеног, питамо надлежне зашто се читаво лето на реконструкцији крова није урадило ништа и зашто се радови изводе сада, паралелно с наставом и зашто се на овако бруталан начин, ван свих правила угрожава безбедност ђака, професора и самих радника. Свесни смо да је просвета СНСу “задња рупа на свирали“ и да им не одговарају мислећи, свесни и образовани грађани, али бар реконструкцију крова, једне мале основне школе у провинцији, могу да ураде на време или ни за то нису способни и није их брига.

ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА