ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП Ужице : „Ужички Дом здравља не задовољава потребе грађана“

Поред малог броја лекара опште медицине, јер на њих 30 долази 40.000 пацијената, Дом здравља у Ужицу се суочава и са недостатком простора да прими све пацијенте. Наиме, згарада дома здравља грађена је пре педесет година и одавно је постала мала и неадекватна за повећан број пацијената, службу опште медицине и пратеће, специјалистичке службе. Ходници су уски и претрпани незадовољним грађанима који чекају на прегледе или заказивање истих. За специјалистичке службе нема довољно простора, слободних ординација, потребне опреме, нити расположивог особља, многи лекари су и пред пензијом, а нема ко да их замени.

Ужички Дом здравља је раније био под ингеренцијом локалне самоправе, али је надлежност враћена ресорном Министарству здравља и организација овако важне установе је све гора, а додатно су оптерећени и онако пренапрегнути капацитети Здравственог центра, јер се специјалистичке службе у Дому здравља намерно гасе и пацијенти се на прегледе и дијагностику шаљу центру, где су листе чекања по више месеци.

Грађанима Ужица је од виталног значаја да што пре добију адекватан и опремом опремљен простор који би био у својој правој функцији здравствене заштите становништва. О неопходности запошљавања довољног броја лекара и медицинског особља сувишно је и говорити. Такође, што пре морају да се организују додатне специјалистичке службе које су у међувремену укинуте, Медицина рада и Медицина спорта и да се грађанима омогући да добију услугу на коју имају право, као и кардиолошка служба, која и има највећи број пацијената. Ове службе морају бити сталне и имати пратећу дијагностичку опрему, да би пацијенти били прегледани и збирнути на време и да би се смањио беспотребни притисак на Здравствени центар.

Странка слободе и правде решење види у бољој организацији, реалном сагледавању и задовољавању основних потреба становништва, а не у упућивању пацијената код приватника, јер здравствене услуге грађани редовно кроз доприносе већ плаћају.

Градски одбор ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Унапређење родне равноправности уз подршку Владе Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Још један топао и сунчан септембарски дан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Враћају се мере против ковида: Обавезне маске у здравственим установама, тестирање пацијената…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен деветнаестогодишњи младић из Ужица због удеса у ком је једна особа погинуле а три повређене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележен почетак реализације још једног пројекта прекограничне сарадње уз подршку ЕУ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је последњи дан за пријаву за 10.000 помоћи; исплата родитељима почиње 25. септембра

ОГЛАСНА ТАБЛА