ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Пожар на ужичкој депонији је угашен, да ли трајно знаћемо у данима који долазе али о последицима највеће еколошке катастрофе која је задесила град и његову околину, локална самоуправа мудро ћути мислећи да је проблем решила. Зато у име грађана Ужица постављамо следећа питања:

Да ли се знају размере штете коју је нанела еколошка катастрофа грађанима Ужица и околине у материјалном и нематеријалном смислу?

Да ли је утврђен степен контаминираности терена?

Докле се стигло с процесом утврђивања кривичне одгроворности надлежних?

Да ли су на контаминиран терен, након гашења пожара изведене надлежне службе од здравствених до пољопривредних и да ли је урађена студија с препорукама становиштву најтеже погођених села у вези са безбедношћу пољопривредних производа намењених личној употреби или продаји?

Пошто је загађење било изузетно токсично, а честице које су емитоване имају дугогодишњи рок распадња у ушле су органску материју, земљиште и водотокове, укључујући и подземне, да ли је уопште могућа било каква пољопривредна делатност у најтеже погођеним селима и ако није, ко ће становицима да надокнади штету?

Ово су само нека од питања која постављамо локалној самоуправи чија је основна функција да обезбеди сигурност и безбедност грађанима, њиховим животима и имовини, као и њиховом праву на неведено.

На све апеле ССП-а да се уведе ванредно стање, локална самоуправа је одговорила ћутањем, а разлози сада постају и јасни, поред елементарне људске неодговорности и неспособности да се баве с кризом, морали би спровести и све наведене мере, а њима је била важнија преизборна кампања. Одговоре на постављена питања чекамо.

Александар Веселиновић

Предсеник ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа