ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Реконструиште зграду старог Дечијег диспанзера и ставите је у функцију заштите здравља грађана

Стара зграда некадашњег Дечијег диспанзера у Ужицу која се налази се у самом центру града је у фази потпуног урушавања, након деценија потпуног занемаривања од стране надлежних. Коришћена је чак и као привремени магацински простор околних радњи, а у последње време читава контрукција и тоне. Знајући како функционише СНС систем, остављена да потпуно пропадне да би простор онда узео неко од инвеститора блиских власти, за изградњу стамбено пословног комплекса на елитној локацији.

Зато на основу наведеног предлажемо локалној самоуправи да покрене иницијативу и укључи и Министарство здравља у потпуну реконструкцију објекта и стави га у функцију Дома здравља за пензионере. На тај начин би се растеретио садашњи Дом здравља, који не поседује довољно простора, а најбројније су притужбе грађана на огромне гужве и скучене чекаонице јер је објекат прављен пре 50 година, омогућила би се квалитетнија услуга пацијентима и повратак недостајућих служби. С друге стране наши старији суграђани би у новом центру примарне медицинске заштите, опремљеном лабораторијом и потребном дијагностиком, такође добили квалитетнију и бржу услугу, а на овај начин би се растеретиле и службе Здравственог центра, које трпе притисак пацијанета из целог Златиборског округа. Поред самог објекта налази се уређен парк опремљен мобилијаром, аутобуско стајалиште за све локалне линије као и аутобуска станица, што олакшава долазак нашим старијим суграђанима.

Сматрамо да отварање једног оваквог мобилног центра примарне медицинске заштите, може постати добар пример и за остале заједнице и подиже бригу о нашим старијим суграђанима на виши ниво, какав они и заслужују.

 

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа