Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Реконструиште зграду старог Дечијег диспанзера и ставите је у функцију заштите здравља грађана

Стара зграда некадашњег Дечијег диспанзера у Ужицу која се налази се у самом центру града је у фази потпуног урушавања, након деценија потпуног занемаривања од стране надлежних. Коришћена је чак и као привремени магацински простор околних радњи, а у последње време читава контрукција и тоне. Знајући како функционише СНС систем, остављена да потпуно пропадне да би простор онда узео неко од инвеститора блиских власти, за изградњу стамбено пословног комплекса на елитној локацији.

Зато на основу наведеног предлажемо локалној самоуправи да покрене иницијативу и укључи и Министарство здравља у потпуну реконструкцију објекта и стави га у функцију Дома здравља за пензионере. На тај начин би се растеретио садашњи Дом здравља, који не поседује довољно простора, а најбројније су притужбе грађана на огромне гужве и скучене чекаонице јер је објекат прављен пре 50 година, омогућила би се квалитетнија услуга пацијентима и повратак недостајућих служби. С друге стране наши старији суграђани би у новом центру примарне медицинске заштите, опремљеном лабораторијом и потребном дијагностиком, такође добили квалитетнију и бржу услугу, а на овај начин би се растеретиле и службе Здравственог центра, које трпе притисак пацијанета из целог Златиборског округа. Поред самог објекта налази се уређен парк опремљен мобилијаром, аутобуско стајалиште за све локалне линије као и аутобуска станица, што олакшава долазак нашим старијим суграђанима.

Сматрамо да отварање једног оваквог мобилног центра примарне медицинске заштите, може постати добар пример и за остале заједнице и подиже бригу о нашим старијим суграђанима на виши ниво, какав они и заслужују.

 

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА