ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Прескупо плаћене студије о сабраћају, а колапси свакодневни

Док Ужице полако, али сигурно тоне у потпуни саобраћајни колапс и решења за то се не назиру, Ужичани и даље не знају колико је локална самоуправа дала пара за студију паркирања коју је израдила београдска фирма ”Модел 5” у власништву контроверзног бизнисмена Звездана Пешовића. Од ове студије Ужице и нема неку корист, јер је једини закључак ”Модел 5” студије од 700 страна да граду недостаје пет пута више јавних паркинг места, без давања икаквог озбиљнијег или конкретног решења проблема.

Ипак, све ово је инспирисало локалну самоуправу да наручи и израду Студије оправданости изградње кружних токова у Ужицу, овај пут од фирме “Адомне” из Новог Сада, иако се два нова кружна тока нису показала “на терену“, нити су донели значајније растерећење или бржи проток саобраћаја, планирају се нови. Можда би зато уместо намештања послова фирмама блиским власти за пискарања, било корисније да се нешто конкретно на терену уради. Да се уместо асфалтирања и прављења паркинга направе вишеспратне гараже, у граду који ионако нема довољно простора, сем да иде у висину, како су то некадашњи, а стучни урбанисти и планирали. Да се што пре крене с конкретним радовима на обилазници око Ужица, а магистрални пут за Бајину Башту и Подриње измести из центра града. То би допринело не само смањену гужви, већ и смањењу аеро загађења.

Овако, грађани Ужица имају стална формирања и расформирања комисија, прескупо плаћене студије фирми блиских власти, празна обећања и вишегодишња одлагања, док се проблеми умножавају, а град се гуши. У прилог овоме је и најновија вест да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре потврдило урбанистички пројекат градње обилазнице око Ужица, на жалост не по први пут, тако да је вест грађане оставила потпуно равнодушним, јер СНС-у не верују више ништа.

Градски одбор ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)