Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Поражавајући резултати пописа

Прелиминарни резултати најновијег пописа 2022. године за Град Ужице су поразни и најбоље осликавају црну деценију владавине СНС-а. Тако Град Ужице заједно са Севојном, приградским и сеоским месним заједницама, према најновијим резултатима има укупно 70.172 становника, док је према попису из 2011. године тај број износио 78040, значи 7868 становника мање.

Међутим најпоразнија је слика самог града, јер у Ужицу према резултатима најновијег пописа сада живи 63.702 становника, док нас је 2011. године било 70.939, значи 7237 становника мање, што по први пут у историји показује да је највише становника напустило само градско језгро и урбану средину, а да је миграција слабија у руралним срединама, јер становништво тих подручја бар има обезбеђену храну и многи су и запослени у градским и приградским погонима, док је градско становништво препуштено само себи.

Брже, јаче, боље са нама и резултат 7.868 становника мање је транспарент, који треба ставити на зграду локалне самоправе да се види производ њиховог десетогодишњег рада. Резултати пописа показују да је и завршен талас досељавања из мањих, руралних средина и из Прибоја и Нове Вароши, који су увелико променили социолошку и културолошку слику Ужица. Њихово досељавање је до сада, био начин да град надомести губитак примарног становништва које се одсељавало или у Београд или у иностранство у потрази за бољним животним условима и послом.

Сада смо, као град без перспективе постали и њихово привремено боравиште и одскочна даска за веће центре, као мали градови на Дивљем Западу, где се колонисти снадбеју намирницима и иду даље. Ужице је одавно изгубило свој развојни пут, престали смо да будемо центар који нуди никакву пословну, образовну или културну перспективу, а нестаћемо као град, ако се сада и под хитно не преузму мере и политичке промене у циљу да се од града направи пристојно и перспективно место за достојанствен живот становника у XXИ веку. Ту онда погубној улози СНСа нема места, јер су показали да нису способни и дорасли изазову управљања градом и да под њима неће остати нико, ни под чувену Тарабићеву шљиву да седне.

 

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стање на путевима: Снег на коловозу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најуспешнији Ужичани на традиционалном пријему у Градској кући (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА