ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП Ужице: Плажа није преживела СНС власт

Најврединије и најлепше јавно добро Града Ужица је Плажа, акумулација површине 25.000 квадратних метара, изграђена под градским утврђењем од стране људи који су имали визију да тај простор буде нешто што нема ни један град у Европи. Купалиште познато као ужичко море, је деценијама било најпосећеније место у граду, нема детета које није научило да плива у свежој и чистој води Ђетиње. Читав комплекс су заокруживали и шеталиште, хотел Турист, брзаци Бањице, стара Хидроцентрала с водопадом, дечији базен с трамболином, скакаоница, гвоздени мост индустријског дизајна из времена предратне пруге уског колосека, чесма, трибуне и ограђен простор за ватерполо базен, јер смо чак и клуб имали, спремиште за кајаке, кануе, педалине, одвојен јаз који је водио у рибњак, песак за сунчање, тушеви и све оивичено дрворедима, зеленилом и уклапајућом каменом подзидом.

Сада је скоро половина јула 2023. године, дно акумулације још није очишћено и пуно је дрвећа, блата, камења и грана, зидови су улепљени вишедеценисјким наслагама муља и фекалних алги и цео простор смрди, уставе су подигунуте, језеро је празно, а полако улазимо у трећу годину рестаурације дечијег базена. Хотел Турист не ради деценијама препуштен на милост приватизацијама, спаљен и покривен офуцаном мушемом, дрвеће је посечено, оближња сала популарног “Крамећака” потпуно је уништена с разбијеним прозорима.

Ужичани коментаришу масовно по друштвеним мрежама да више ни у шетњу тамо не иду, јер не желе, јер их је срамота, јер у њима кипте бес и туга и јер се сећају како је то некада изгледало и врвело од живота, купача, радости, дечије цике и смеха. Па зато питамо градску власт како њих није срамота и како су дозволили потпуну девастацију и уништење највреднијег, најомиљенијег и највећег потенцијала, наше Плаже. Да ли зато што је јавно добро па немају лични интерес, да ли зато што је симбол радости, среће, уживања у животу и предаха, свега оног што тако упорно и намерно ускраћују грађанима.

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА