ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Откуда креозан на улицама Ужица

Због нових случајева тровања паса луталица у Ужицу, питамо локалну самоуправу у чијој надлежности је спречавање неодговорних појединаца да на тако бруталан начин крше закон и угрожавају јавно здравље. Пси се трују креозаном, изузетно отровним пестицидом забрањеним у ЕУ, а његова дистрибуција је забрањена и код нас.

Одакле онда креозан на улицама Града Ужица, који је толико токсичан и фаталан, да је довољно да га пас или мачка само помиришу и да скончају у агонији, коју онда гледају грађани на улици. Колико треба да прође да страда неко дете, које родитељи изведу у парк и које случајно дође у контакт са баченим отровом и ко ће онда бити крив за трагедију.

Последњи случај тровања је забележен у Крчагову када је страдао пас Баћо, миљеник кварта, кога су годинама хранили сви од станара зграда, запослених у Хигијенском заводу и Првом Партизану. Сада грађани, кроз добротворну акцију, скупљају новац да ураде мурал у његову част, јер сматрају да су изгубили једног од својих, једног суграђанина, а овакви немили догађаји су превише чести да би били само безуман чин неодговорних појединаца. Докле ће Ужичани гледати агонију отрованих паса на својим улицама и стрепети и за своје псе и децу и бити изложени токсичним материјама.

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила