ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП Ужице: Лекари и пацијенти као жртве истог система

Да би заказали најобичнији ултразвук срца у Здравственом центру Ужице, треба вам најмање пар месеци. Холтер за праћење рада срца тешко можете да добијете, јер Здравствени центар Ужице поседује само један исправан и то за читав Златиборски регион. Идентична је ситуација везана и за осталу дијагностику. Грађанима остаје само да од свог изабраног лекара траже упут за Београд нпр. али и здравствени капацитети престонице такође пуцају од преоптерећености и прилива пацијената из унутрашњости, а одлазак за Београд подразумева и трошкове који многи не могу да плате.

Да је на сцени потпуни распад система види се ако отворите сајт Здравственог центра Ужице хттп://www.зцуе.рс/, где и даље, на насловној страни стоји текст о посети председника Александра Вучића Здравственом центру Ужице, из 17. августа 2021. године. У њему је много обећања која очигледно не помажу пацијентима о чему сведоче резултати акнете која се налази на истој страни, а према којима је 84% пацијената незадовољно услугом коју су добили.

Осим пацијената незадовољни су лекари који раде у недакватном простору, слабо су плаћени, без одговарајуће опреме или лекова које могу да препишу пацијентима. Незадовољне су и медицинске сестре које су такође лоше плаћене и преоптерећене. Сви заједно, и пацијенти и здравствени радници су жртве система који више не функционише.

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нова магнетна резонанца у Општој болници у Ужицу у функцији од средине марта

Судар камиона и комбија у Овчарско-кабларарској клисури

Објављен нови правилник за тротинете

У општини Чајетина расте број новоотворених предузећа – погодан привредни амбијент

У Србији тренутно 2 000 људи чека на трансплантацију органа – један донор може спасити до осам живота

Рецепт за домаћи кечап: Потребно вам је само неколико састојака, а готов је за само пар минута

Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Објаве на друштвеним мрежама као траг полицији, грађани и анонимно могу да помогну у хапшењу

Наступ групе „Банат и бандити“