ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Грађани рачуне плаћају, а смеће се не одвози

Грађани Ужица су поново жртве недостатка комуникације и лоше синхронизације рада, између надлежних служби Града Ужица и ЈКП “Биоктош” јер иако сви уредно плаћају исте рачуне, испада да су грађани неких улица и квартова грађана другог реда. Те улице и квартови с великим бројем домаћинстава, имају по само један контејнер, који се још и празни само једном недељно, па су пренатрпани отпадом, који разносе ветар или животиње и као такви угрожавају здравље грађана, извор су несносног смрада на летњим врућинама и пружају једну жалосну слику о ситуацији у граду. Ситуација је још трагичнија у приградским и сеоским заједницама и то грађани више неће да трпе.

ЈКП „Биоктош“ празни и поставља контејнере по распореду добијеном од стране градске управе, па зато питамо надлежне, на основу притужби великог броја грађана, зашто се план не ради у координацији с људима на терену, који тај посао обављају и с представницима месних заједница, који знају потребе својих суграђана. ЈКП “Биоктош” не поседује адекватан број камиона за одношење смећа, како нам је речено има их на списку али нису на улици и нису у возном стању. Велики проблем је и недостатак радника, јер нико неће да ради тако тежак и по здравље опасан посао, за срамотно малу плату и уз скоро десетине прековремених сати недељно. Додатна збрка је направљена и с новим пројектом постављана плавих и црних канти по двориштима и роковима који морају да се испуне, јер „Биоктош“ једноставно нема капацитета да све подели у задатом року, управо због горе наведених разлога, недовољно људстава, недовољно механизације и да у исто време одржава нормалну хигијену града.

У исто време буџетске паре грађана Ужица, стотине и стотине милиона се расипају, на унапред договорене тендере, намењене властима блиским фирмама, уместо да се под хитно решавају горући проблем града који се полако претвара у депонију, кривицом неспособне градске управе и наравно преко леђа грађана, којима се угрожава јавно здравље, а рачуне плаћају.

 

Катарина Мићуновић, Градски одбор Странке слободе и правде Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце