ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП Ужице: Грађани незадовољни начином обрачуна рачуна за изношење смећа

Грађани Ужица су нам се обратили незадовољни начином обрачуна рачуна ЈКП “Биоктош“ за ставку изношења смећа. Сматрају да се поменута ставка мора на другачији начин обрачунавати и раздвојити услуга за домаћинства од услуге за пословне просторе и објекте, јер досадашње изједначено обрачунавање услуге по квадратури простора нема упориште у реланости. За домаћинства се зато рачун мора базирати на основу броја чланова, а не на броју квадрата стамбеног простора као што је сада случај.

Смеће не праве квадрати већ људи и нема логике да за исту стамбену површину исти рачун плаћају домаћинства са једним или двоје чланова и домаћинства у којима живи нпр. петоро. Најуочљивија разлика је и у приградским и опустелим сеоским срединама где су у кућама веће квадратуре остала старачка домаћинства, којима је овакав начин обрачунавања и износ самог рачуна велика ставка у осиромашеном пензионерском буџету.
Цена услуге је изношења смећа је сада 7,50дин, без ПДВа по м2 за домаћинства, па зато на основу наведеног апелујемо на надлежне да ценовник услуга прилагоде реалном животу и захтевима грађана.

ГрО ССП Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа