ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

ССП Ужице: Док се они “тале” грађани трпе

Ужичани још нису сазнали колико их је коштала фамозна Студија о паркирању, која је изазвала подсмех и огорчење грађана и коју је за локалну власт израдила контраверзна фирма Модел 5 из Београда. И док се власт бави пискарањима и намештањем послова СНС-у блиским фирмама, грађани се сами суочавају с реалним, а лако решевим проблемима, које очито не занимају градске челнике.

У прилог наведеног обратили су нам се грађани улице Марије Маге Магазиновић који због паркираних аутомобила, буквално не могу да користе тротоар и принуђени су да као пешаци, користе саму улицу која нема лежеће полицајце, семафоре нити било какву контролу саобраћаја и тако се излажу опасности. С друге стране улицом, која води до најнасељенијег насеља Пора, возачи не поштују никаква ограничења брзине и возе неприлагођено и бахато, излажући пешаке додатном ризику. На неформални захтев грађана о постављању лежећих полицајаца, добијен је одговор да је то немогуће извести због локалне аутобуске линије према Јеловој Гори, што није тачно јер лежећи полицајци постоје и у другим улицама којима саобраћају аутобуске линије, пре ће бити да се лежећи полицајци не постављају због шлепера фирми такође блиских СНС-у, који су претоварени посеченим стаблима са Јелове Горе, а с таквим оптерећењем возачи могу врло лако да изгубе контролу над возилом.

Зато у име грађана једне од најстаријих градских улица Марије Маге Магазиновић, захтевамо од локалне самоуправе да ослободи тротоаре за пешаке и постави одговарајући број лежећих полицајаца. Локална аутобуска линија се не сме користити као изговор и она се на крају може преусмерити и преко паралелне, а мање оптерећене Видовданске улице. Такође захтевамо да се забрани саобраћај шлеперима који изазивају додатну опасност са потенцијално несагледивим последицама и да локална власт извуче главу из песка и решава релане проблеме грађана.

 

Градски одбор Странке слободе и правде Ужице.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Пореска управа објавила календар пореских обавеза фирми за март

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља Чајетина

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе (ВИДЕО)

Данас прелиминарна ранг-листа пензионера за рехабилитацију о трошку Фонда ПИО

Пријепоље погодила два земљотреса

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА