Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП Ужице: Док се они “тале” грађани трпе

Ужичани још нису сазнали колико их је коштала фамозна Студија о паркирању, која је изазвала подсмех и огорчење грађана и коју је за локалну власт израдила контраверзна фирма Модел 5 из Београда. И док се власт бави пискарањима и намештањем послова СНС-у блиским фирмама, грађани се сами суочавају с реалним, а лако решевим проблемима, које очито не занимају градске челнике.

У прилог наведеног обратили су нам се грађани улице Марије Маге Магазиновић који због паркираних аутомобила, буквално не могу да користе тротоар и принуђени су да као пешаци, користе саму улицу која нема лежеће полицајце, семафоре нити било какву контролу саобраћаја и тако се излажу опасности. С друге стране улицом, која води до најнасељенијег насеља Пора, возачи не поштују никаква ограничења брзине и возе неприлагођено и бахато, излажући пешаке додатном ризику. На неформални захтев грађана о постављању лежећих полицајаца, добијен је одговор да је то немогуће извести због локалне аутобуске линије према Јеловој Гори, што није тачно јер лежећи полицајци постоје и у другим улицама којима саобраћају аутобуске линије, пре ће бити да се лежећи полицајци не постављају због шлепера фирми такође блиских СНС-у, који су претоварени посеченим стаблима са Јелове Горе, а с таквим оптерећењем возачи могу врло лако да изгубе контролу над возилом.

Зато у име грађана једне од најстаријих градских улица Марије Маге Магазиновић, захтевамо од локалне самоуправе да ослободи тротоаре за пешаке и постави одговарајући број лежећих полицајаца. Локална аутобуска линија се не сме користити као изговор и она се на крају може преусмерити и преко паралелне, а мање оптерећене Видовданске улице. Такође захтевамо да се забрани саобраћај шлеперима који изазивају додатну опасност са потенцијално несагледивим последицама и да локална власт извуче главу из песка и решава релане проблеме грађана.

 

Градски одбор Странке слободе и правде Ужице.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расте број напуштених станова у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА