ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ССП: Контејнери у деловима Ужица претрпани смећем

Ужички одбор Странке слободе и правде (ССП) саопштио је да нема довољно контејнера у поједним деловима града, а да су постојећи претрпани смећем, јер се ретко празне.

„Грађани Ужица су поново жртве недостатка комуникације и лоше синхронизације рада између надлежних служби Града и ЈКП Биоктош јер, иако уредно плаћају рачуне, испада да су грађани неких улица и квартова – грађана другог реда“.

„Те улице и квартови с великим бројем домаћинстава“, наводи ССП, „имају само по један контејнер, који се празни једном недељно, због чега су претрпани отпадом, који разносе ветар или животиње и угрожавају здравље грађана, извор су несносног смрада на летњим врућинама и пружају жалосну слику о ситуацији у граду“.

Ситуација у приградским насељима и селима, истиче тај одбор, „још је трагичнија“ и „грађани то више неће да трпе“.

Наводећи да ЈКП Биоктош празни и поставља контејнере по распореду градске управе, одбор ССП пита надлежне, „а на основу притужби великог броја грађана, зашто се тај план не осмисли у координацији с људима на терену, који тај посао обављају и с представницима месних заједница, који знају потребе својих суграђана“.

„ЈКП Биоктош не поседује адекватан број камиона за одношење смећа. Како нам је речено, има их на списку, али нису на улици и нису у возном стању“.

Додатни проблем је, истичу у ССП, „недостатак радника у том предузећу, јер нико неће да ради тако тежак и по здравље опасан посао за срамотно малу плату и уз скоро десетине прековремених радних сати недељно“.

„У исто време, буџетске паре грађана Ужица, стотине и стотине милиона, расипају се на унапред договорене тендере, намењене фирмама блиским власти, уместо да се под хитно решавају горући проблем града, који се полако претвара у депонију, кривицом неспособне градске управе и, наравно, преко леђа грађана, којима се угрожава јавно здравље“, поручио је одбор ССП.

Збрка са посудама за смеће

Додатна збрка је изазвана, наводи ССП, „новим пројектом постављана плавих и црних канти у двориштима и са роковима који морају да се испуне, јер Биоктош нема капацитета да све подели у задатом року, управо због недовољно радника и механизације“.

Данас/Фото: Н. Ковачевић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА