OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Srpski biznismen iz Čikaga otkrio zašto nije preuzeo Slobodu: Umesto spasa, Užičani se umalo ugasili

Saši Turoviću, koji se pojavio kao spasilac užičkog kluba, na početku je predočeno da je dug 170.000 evra, a ispostavilo se da je u pitanju daleko veća suma, posle čega više nije bio zainteresovan fa fudbalski deo Užica, ali je zato počeo da ulaže u KK Sloboda.

Srpski biznismen Saša Turović, rođeni Čačačnin, koji je u Čikagu napravio poslovnu imperiju, u razgovoru za Telegraf je otkrio kako je svojevremeno trebalo da investira u FK Sloboda iz Užica i spase ovaj klub od propasti i zbog čega je odustao od te namere.

Bio je spreman, kako kaže, da pokrije dug i pomogne klubu da stane na stabilne noge, ali su se onda pojavili problemi tako tipični za ove prostore.

– Nemam ništa sa fudbalskim klubom. Istina, nuđeno mi je da ga kupim i tom prilikom mi je rečeno da košta 170.000 evra, odnosno toliko su dugovi prema restoranu, igračima, prevozu, porezi… Rekao sam „u redu“ – priseća se Turović.

Taman kada je spas Slobode bio na pomolu, Saši je predočeno da je dug zapravo daleko veći nego što mu je rečeno prvi put. Bilo je to previše čak i za biznismena takvog kalibra.

– Skupila se ekipa i onda se odjednom pojavi novi dug koji više nije toliki nego 370.000 evra, što je već bilo previše. Dodatno, u nekom trenutku, pojavila se cifra od 870.000. Katastrofa.

Usledile su mučne godine po Užičane. Sloboda je ispala u 4. rang, klub je čak morao da proglasi bankrot zbog čega je morao da krene iz zonskog takmičenja. Situacija je sada nešto bolja, ekipa je uspela da ostvari plasman u 3. ligu posle prekida sezone, jer su bili prvi na tabeli.

Posle svega, Turović je digao ruke od fudbalskog kluba, ali ne i od sportskog razvoja Užica. Košarka je ono čemu se maksimalno posvetio.

– Ništa, to je sve palo u vodu (fudbal). Ali pravimo Akademiju košarke, tj, za kadete. To je škola za anonimnu decu, ne „mamine i tatine sinove“, svi imaju istu šansu. Kada imate juniore i odakle da napravite tim, ne morate da kupujete skupe igrače.

Velike planove ima ovaj biznismen sa KK Sloboda. Od prvog dana to mu se učinila kao sjajna ideja.

– Dobio sam tada poziv: „Ti voliš košarku, nama treba tri miliona dinara da izguramo“. Pitao sam ih da li mogu da izađu, da ne budu B liga, obećali su da mogu. Dogovoreno je potom sve. Nisu razočarali, nisu ispali, već su ušli u višu ligu. Doveo sam kasnije dva Afroamerikanca. Sledeće godine i Rašu Radovanovića. Napravili smo ekipu koja igra ABA 2 ligu, iza Borca, a Borac je dva i po puta skuplji od nas. Ostajem ovde, pravimo evropski klub.

Izvor: Telegraf.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od prethodnog izveštaja do danas potvrđeno 10 novih slučajeva virusa „covid 19“ u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Odluka Kriznog štaba: Vraćamo meru koju smo imali tokom vanrednog stanja

Oglasna Tabla

Saopštenje OO SNS Čajetina

Oglasna Tabla

Prednosti Zlatibora – visok nivo bezbednosti i do 50 odsto niže cene smeštaja

Oglasna Tabla

Rusija odobrila lek Koronavir za lečenje od Covid-19

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici ubrzano se popunjavaju kapaciteti za sumnjive na korona virus

Oglasna Tabla

Tiodorović: Kraj drugog pika korone posle vikenda

Oglasna Tabla

Zlatar i dalje među najtraženijim destinacijama

Oglasna Tabla

Upis u srednje škole putem interneta

Oglasna Tabla