ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Српска странка Заветници упозорава на штетност Јавно Приватног Партнерства који је везан за јавну расвету у нашем граду!

НАМЕШТЕНИ ТЕНДЕРИ И РАСИПАЊЕ НОВЦА ГРАЂАНА УЖИЦА

Градско руководство покушава да намести тендер који је везан за ЈПП јавне расвете и четвороструко више наплати грађанима Ужица, од релане цене коштања!

Одборницима града Ужица, обратила се фирма „Феман“ из Јагодине која је учествовала на тендеру.

Из дописа можемо видети да конкурсна документација саджи недостатке и неправилности које се односе на критеријуме везане за испуњење техничког и стручног капацитета, као и да је конкурсна документација сачињена супротно основним начелима јавних набавки којима је прописано да је „наручилац у примени закона о јавним набавкама обавезан да поступа на економичан и ефикасан начин, да обезбеди конкуренцију, једнак положај свих привредних субјеката, без дискриминације, као и да поступа на транспарентан и пропорционалан начин, односно да је дужан да води рачуна о томе да постављени услови не ограничавају конкуренцију, са намером да одређене привредне субјекте неоправдано доводе у повољнији или неповољнији положај, да не дискриминишу понуђаче“!

Из достављене документације можемо видети да цена коштања коју је град прописао, поједине фирме би урадиле за четири пута нижу цену, које су дискриминисане са овог тендера. Цена замене једне светиљке коју град планира да издвоји је 120.175  динара а реална цена коштања је 30.041 динар.

Па се питамо, зашто су грађани Ужица дужни да плаћају четири пута већу цену од реалне, зашто расипате новац наших суграђана??

Зашто се тендерском документацијом дискриминишу фирме које би урадиле исти посао за доста нижу цену??

Српска странка Заветници већ је упозоравала на штетност Јавно Приватног Партнерства који је везан за јавну расвету у нашем граду и тражила да то одраде наша локална предузећа, на шта градско руководство није имало слуха, јер очигледно пуни џепове својим „приватним партнерима“!

Градско руководство на овај начин нарушава углед града Ужица и на рачун грађана плаћа вишеструко већу цену од реалне цене коштања!

ЗАХТЕВАМО ОД ГРАДСКОГ РУКОВОДСТВА ДА ХИТНО ЗАКАЖЕ СЕДНИЦУ СКУПШТИНЕ ГРАДА УЖИЦА КАКО БИ СЕ ОДЛУКА КОЈА ЈЕ ШТЕТНА ПО НАШЕ ГРАЂАНЕ ПОВУКЛА!!!

 

Алексадар Милић

Председник ГрО Српске странке Заветници Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији пре подне киша, после подне разведравање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА