12.4 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SREĆNO UŽIČKOM „BRATU“ U FINALU ZAJEČARSKE GITARIJADE

Užička grupa „Brat“ finalisti su 50. jubilarne Zaječarske gitarijade. Ostaje samo da požeimo našim momcima sreću u finalu.

13892262_547130142155327_2795840016872655246_n


Kiša koja je počela da pada na samom početku, nije sprečila mnogobrojne posetioce da se ipak okupe na gradskom stadionu na Kraljevici i zajedno sa učesnicima prosleve jubilej vredan pažnje. 
Prve tamičarske večeri 50. zaječarske Gitarijade u polufinalu je nastupilo šest demo bendova i to LSD (Banjaluka), Belo u boji (Gornji Milanovac), Brat (Užice), KBK (Čačak), Disciplinski postupak (Kuršumlija) i Klot (Beograd).

Nakon nastupa demo bendova za prvu polufinalu noć tročlani žiri u sastavu: Jadranka Janković, PR Gitarijade i rok novinar, Đule, Van Gogh i Aleksandar Petrović, Orthodox Celts, jednoglasno je odlučio da će se u finalu ovogodišnje Gitarijade naći bendovi: LSD (Banjaluka), Brat (Užice) i Klot (Beograd). Večeras će nastupiti još šest demo bendova od kojih će se još tri plasirati u finale.

Rokonačelnici 50. Gitarijade su članovi benda Zlatni prsti, benda koji je zapravo pokrenuo zaječarsku Gitarijadu, ali i pobedio na Gitarijadi 1974. godine. Ključeve grada uručio im je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović. U revijalnom delu programa prve večeri festivala, osim aktuelnih rokonačelnika nastupili su i: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts i Van Gogh.

Ranije, tokom dana, u Radul begovom konaku u Zaječaru je otvorena izložba pod nazivom „Zaječarski strip“, a na Trgu Oslobođenja održan je muzički program Gitara za sve, na kome je nastupilo stotinak mladih gitarista, polaznika Kreativnog kursa gitare.Drugog dana festivala, osim 6 polufinalista, nastupiće i Bjesovi, Eyesburn i Riblja čorba, a program počinje u 19 sati.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla