13.9 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

„Srbija velikog srca“ u poseti košarkaškim ekipama STC „Zlatibor“

Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca “ sa sedištem u Velikom Gradištu, koja u okviru svog delovanja sprovodi i program „Iznajmljivači velikog srca“ i inkluzivni program terapije sportom za decu i mlade sa razvojnim teškoćama i invaliditetom, bili su danas u poseti Sportsko turističkom centru Zlatibor na poziv direktora Nikole Novakovića.

Neverbalni autistični dečak Milan Baljić i njegov zdravorazvojni brat blizanac koji trenira košarku u Velikom Gradištu, prisustvovali su treningu ekipe Šangaja sa selektorkom Marinom Maljković i ekipe Oldenburga koji su na pripremama na Zlatiboru.

„Socijalna inkluzija i terapija sportom su naše osnovno usmerenje u smislu podrške osobama sa invaliditetom iz čitavog regiona. Podrška direktora „Sportsko turističkog centra“, Nikole Novakovića i vrhunskih sportista, su rezultat timskog sporta. Ove devojke i mladići su danas odneli verovatno najznačajniju pobedu u sportskoj karijeri – bili su uz desetogodišnjeg dečaka koji svakodnevno pobeđuje sebe i svoje teškoće koje autizam nosi. On igra najtežu utakmicu. Zahvalni smo svima vama koji ste danas bili njegov tim.“, izjavila je predsednica „Srbije velikog srca „, Jelena Marković.

Prilikom ovog okupljanja bilo je reči i o organizovanju međunarodnog sportskog kampa na Zlatiboru, u saradnji sa organizacijom „Srbija velikog srca“.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla