OГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Srbija velikog srca“ u poseti košarkaškim ekipama STC „Zlatibor“

Humanitarna organizacija za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca “ sa sedištem u Velikom Gradištu, koja u okviru svog delovanja sprovodi i program „Iznajmljivači velikog srca“ i inkluzivni program terapije sportom za decu i mlade sa razvojnim teškoćama i invaliditetom, bili su danas u poseti Sportsko turističkom centru Zlatibor na poziv direktora Nikole Novakovića.

Neverbalni autistični dečak Milan Baljić i njegov zdravorazvojni brat blizanac koji trenira košarku u Velikom Gradištu, prisustvovali su treningu ekipe Šangaja sa selektorkom Marinom Maljković i ekipe Oldenburga koji su na pripremama na Zlatiboru.

„Socijalna inkluzija i terapija sportom su naše osnovno usmerenje u smislu podrške osobama sa invaliditetom iz čitavog regiona. Podrška direktora „Sportsko turističkog centra“, Nikole Novakovića i vrhunskih sportista, su rezultat timskog sporta. Ove devojke i mladići su danas odneli verovatno najznačajniju pobedu u sportskoj karijeri – bili su uz desetogodišnjeg dečaka koji svakodnevno pobeđuje sebe i svoje teškoće koje autizam nosi. On igra najtežu utakmicu. Zahvalni smo svima vama koji ste danas bili njegov tim.“, izjavila je predsednica „Srbije velikog srca „, Jelena Marković.

Prilikom ovog okupljanja bilo je reči i o organizovanju međunarodnog sportskog kampa na Zlatiboru, u saradnji sa organizacijom „Srbija velikog srca“.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla

Следи повећање плата у јавном сектору, војсци чак 25 одсто, а пензионери ће бити посебно задовољни

Oglasna Tabla

Oсетно хладније са пљусковима и грмљавином

Oglasna Tabla

Кромпир у Србији у јуну скупљи 152,6 одсто него пре годину дана, риба 74,4 одсто

Oglasna Tabla

Бензин у Србији појефтинио четири, а дизел два динара

Oglasna Tabla