OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Srbija spremna za početak grejne sezone, obezbeđene dovoljne količine energije

Predstavnici Srbijagasa i Poslovnog udruženja Toplane Srbije poručili su danas da je Srbija spremna za početak grejne sezone, kao i da su obezbeđene potrebne količine energije i energenata.

„U ovom trenutku su daljinski sistemi što se tiče ugovorenih količina energije i energenata za početak grejne sezoene spremni“, rekao je  direktor poslovnog udruženja Toplane Srbije Dejan Stojanović na okruglom stolu „Kako ćemo se grejati naredne zime?“ u Pres centru UNS-a.

Naveo je da kvalitetna grejna sezona podrazumeva da se potroši 550 miliona kubika prirodnog gasa, 65 hiljada tona mazuta, kao i 156 hiljada tona uglja.

Izvršni direktor za komercijalne poslove Srbijagasa Dragan Vučur poručio je da u tehničko-tehnološkom smislu sistem u Srbiji funkcioniše bez problema.

Prema njegovim rečima, „pitanje svih pitanja“ u celoj Evropi su odnosi vodećih gasnih kompanija u Rusiji i Ukrajini, te da „niko nema odgovor šta će biti 1. januara“.

„Srbijagas je zajedno sa ministarstvom energetike preduzeo sve da se pripremi pravovremeno za potpuni prekid ili eventualno smannjene veće isporuke preko Ukrajine“, rekao je Vučur.

Naveo je da je Srbija iz alternativnih pravaca obezbedila dovoljne količine gasa , a da su u toku pregovori za dodatne količine čime bi se podigla sigurnost snabdevanja u pogledu količina i dnevne fleksiblilnosti.

„Banatski Dvor će za nekoliko dan biti napunjen sa 450 milona kubika glasa, a očekujemo i da se u oktobru upuni sa još dodatnih 100 miliona kubika gasa“, rekao je Vučur i dodao da se ozbiljniji poremećaji u ceni gasa ne očekuju.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Затворска казна за алкохолног рекордера: Возио са 5,49 промила алкохола у крви, у ауту било троје деце

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА