OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Srbija šalje pomoć Grčkoj, u akciju kreću vatrogasaci, helikopteri i vatrogasna vozila

Pripradnici i vozila Sektora za vanredne situacije MUP-a biće upućeni tokom dana u Grčku, u cilju pomoći ugroženom stanovništvu zbog velikih požara koji su zadesili tu zemlju. Odluka je doneta po naređenju predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dogovorio je sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Mihalisom Hrisohoidisom upućivanje pomoći kolegama i stanovništvu Grčke, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputiće u toku dana 37 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 13 vatrogasnih vozila, dok će u ponedeljak u akciji gašenja požara iz vazduha biti angažovano 14 pripadnika Helikopterske jedinice sa tri helikoptera, od kojih su dva „bel 212“ i jedan „H- 145“ , dodaje se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama, u Grčkoj je aktivno više desetina šumskih požara, od čega je šest ozbiljnijih i to na ostrvima Rodos, Kos i Evija, kao i u Mesiniji, u istočnom Mani (Peloponez) i u Varimpompiju (u regionu Atike).

Izvor:RTS.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Као да је пола Србије сада кренуло на летовање: Возачи и путници рано јутрос сатима били „заробљени” на граници са Црном Гором

Oglasna Tabla

Почео двонедељни Великогоспојински пост

Oglasna Tabla

Уочи преговора о минималцу – колико траже синдикати, а шта нуде послодавци

Oglasna Tabla

На Тари врло лако можете срести усамљено лане, ево како да поступите кад их угледате

Oglasna Tabla

Временска прогноза за 15. август (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Временска прогноза 14. август

Oglasna Tabla

Банке ће морати да врате ценовнике 30 одсто

Oglasna Tabla

Ускоро нови круг програма “Моја прва плата”

Oglasna Tabla

Инфлација у јулу 12,8 одсто, храна скупља за 20,3 одсто

Oglasna Tabla